ep archivo   el presidente del gobierno pedro sanchez durante una comparecencia en el palacio de la
EUROPA PRESS/J. Hellín. POOL - Europa Press

Pedro Sánchez ha anunciat aquest matí que Héctor Gómez, diputat socialista i exdirector general de Turespaña, serà el nou ministre d'Indústria, Comerç i Turisme, en substitució de Reyes Maroto. Per part seva, José Manuel Miñones serà el nou ministre de Sanitat en lloc de Carolina Darias.

Les dues antigues ministres es presentaran a les eleccions municipals del proper 28 de maig. Darias serà la candidata del PSOE a l'alcaldia a Las Palmas de Gran Canària, mentre que Reyes Maroto lluitarà per l'alcaldia de Madrid.

Héctor Gómez va ser portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats i era el president de la Comissió Constitucional. Per la seva banda, Miñones era fins ara delegat del govern a Galícia i va ser alcalde d'Ames, a La Corunya.

El president del Govern ha volgut destacar en la seva compareixença els èxits aconseguits per les dues predecessores, i ha afirmat que Darias serà recordada per "l'èxit de la campanya de vacunació" davant de la Covid-19 i altres polítiques dutes a terme "en favor de la Sanitat Pública".

Pel que fa a Reyes Maroto, Sánchez ha destacat que "sempre va donar la cara" i que en "els pitjors moments" després de la guerra a Ucraïna, "la ministra sempre ha treballat per buscar solucions" per als sectors més afectats per la situació.

Els nous ministres prendran possessió de les carteres aquest dimarts, quan se celebra el Consell de Ministres. A més, Pedro Sánchez ha confirmat que, amb aquests nomenaments, “seguirem fins al final de la legislatura”.

contador