ep recursogrifols
Recurso de GrifolsGRIFOLS

BARCELONA, 21 (EUROPA PRESS)

Grifols ha iniciat converses amb la companyia xinesa Shangai RAAS amb el propòsit d'invertir en aquesta societat, que cotitza en la Borsa de Shenzhen, ha informat la companyia aquest dimecres en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

La farmacèutica catalana realitzaria la inversió en la companyia xinesa aportant la seva filial nord-americana íntegrament participada Grifols Diagnostic Solutions (GDS) i les seves filials, rebent a canvi accions de nova emissió de Shangai RAAS.

Shangai RAAS és una empresa farmacèutica especialitzada en la investigació, producció i venda de productes derivats del plasma per a ús terapèutic a les àrees d'immunologia, hematologia i medicaments per a vigilància intensiva.

L'empresa xinesa té 41 centres de recollida de plasma a Xina, amb una capacitat de fraccionament de més de dos milions de litres, i el 2017 la recol·lecció de plasma realitzada va ser d'1,1 milions de litres.

Ambdues parts han aconseguit un acord inicial de cooperació i encara s'està concretant l'estructura de l'operació, així com el corresponent procés de 'due diligence'.

Si ambdues empreses decideixen seguir endavant amb l'operació, aquesta estarà subjecta a l'aprovació de diverses autoritats regulatòries i als òrgans de govern de les companyies, entre altres condicions.

contador