ep gairebe un centenarpersonesconcentren davant firabarcelonasuport als riggers
Gairebé un centenar de persones es concentren davant Fira de Barcelona en suport als 'riggers'EUROPA PRESS

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

Gairebé un centenar de persones s'han concentrat aquest divendres davant de les oficines de Fira de Barcelona, a la plaça Espanya de Barcelona, per donar suport als 'riggers', encarregats de muntar les parts aèries dels escenaris i expositors a la institució firal.

Els concentrats, en la seva majoria 'riggers', han arribat a les 12.00 hores davant de les oficines amb una pancarta que deia 'El treball continua, nosaltres també!', i han estat davant de les oficines fins que ha acabat la concentració, una hora més tard.

Durant la protesta, els concentrats han entonat càntics com 'La feina és nostra', 'Fira, escolta, el 'rigging' està en lluita', i 'Els 'riggers' seran sempre nostres'.

El col·lectiu de muntadors està en vaga des d'aquest dijous fins al dia 20 de juliol perquè asseguren que Fira de Barcelona ha tret la licitació del servei de 'rigging' sense incorporar en el nou plec de condicions els requisits legals corresponents a la subrogació dels treballadors que desenvolupen aquestes tasques.

DRET A VAGA

En declaracions als mitjans, un dels portaveus del Sindicat de 'Riggers' ha criticat que Fira de Barcelona vulnera el seu dret a vaga perquè el contracte contempla que les úniques persones que poden treballar són ells mentre sigui vigent.

"La informació que tenim és que dins de Fira de Barcelona hi ha una empresa fent les nostres tasques, no sabem qui l'ha contractat, no en tenim cap prova, però estem segurs que estan fent la feina", ha afirmat.

Ha explicat que han provat d'intervenir amb els seus treballadors aquest divendres perquè entenguessin la situació, però que no sabien res perquè l'empresa que els ha contractat no els va informar del conflicte.

Sobre la mediació amb Fira, ha explicat que de moment mantenen la vaga i que per la seva banda tenen intenció d'asseure's: "Ahir per segona vegada Fira de Barcelona no va voler entrar a la taula de negociació. Nosaltres continuarem amb els nostres actes i continuarem així fins al dia 20".

Ha sostingut que estan portant a terme els tràmits legals per garantir el seu dret a vaga i tenen la intenció de manifestar-se també al recinte de Gran Via de la institució firal.

contador