ep adolescent amb mbil
Adolescent amb mòbilWIKO

MADRID, 23 (Portaltic/EP)

Gairebé dos de cada tres joves espanyols d'entre 18 i 24 anys (64,86%) -franja coneguda com Generació Z- declara haver rebut contingut de tipus sexual en els seus telèfons mòbils, el 35,05% protagonitzat per alguna persona del seu entorn.

Aquesta és una de les conclusions que revela el I Observatori de la Generació Z a través de l''smartphone', un estudi que acaba de presentar el fabricant de telèfons Wiko per analitzar els hàbits i comportaments dels joves en relació a aquest tipus de dispositius.

L'enquesta, que s'ha fet a més de mil joves espanyols, desvela també que un de cada tres (32,9%) participants reconeixen haver enviat missatges de caràcter sexual, i el percentatge d'homes i dones que ha emès els continguts és molt semblant.

A més, de l'enquesta s'extreu que prop de la meitat dels menors espanyols de 16 i 17 anys (46%) reben contingut de tipus sexual en els seus telèfons mòbils i en un 37% dels casos el protagonista és una persona del seu entorn - company, amic o familiar-, una xifra molt semblant a la dels joves d'entre 18 i 24 anys.

Per gèneres, un 26% de les dones menors d'edat ha rebut aquest tipus de missatges, en els quals apareixia algú conegut, mentre que la xifra augmenta fins al 43% si parlem dels homes. D'altra banda, un de cada cinc joves de 18 anys (20,90%) reconeixen haver enviat ells mateixos missatges de contingut sexual en el període en el qual encara no eren majors d'edat.

contador