ep linia ave
Línia AVE ADIF - Archivo

MADRID, 22 (EUROPA PRESS)

El Ministeri de Foment ha tret a concurs els contractes de prestació de serveis de manteniment de les línies ferroviàries d'Alta Velocitat Madrid-Sevilla i Madrid-Barcelona per un període de quatre anys i un import total de 245 milions d'euros.

Els contractes, que es liciten en dos lots, abasten la realització dels treballs de manteniment tant de les vies com de les seves instal·lacions fonamentals per garantir el "correcte estat de conservació de la infraestructura".

En concret, d'una banda, el Departament que dirigeix José Luis Ábalos licitarà el contracte de manteniment de la línia AVE que uneix Madrid amb Barcelona i la frontera francesa per un import de 135,36 milions d'euros.

Aquest contracte es treu a concurs en dos lots, un que comprèn el traçat entre Madrid i Zaragoza, estimat en 54,34 milions per al conjunt dels quatre anys que abasta el contracte, i un segon des de Saragossa fins a Girona, per 81 milions.

Així mateix, Foment presentarà el contracte de manteniment de la línia AVE més longeva del país, la que uneix Madrid amb Sevilla i Màlaga per un import de 109 milions.

En aquest cas, el contracte també s'ha dividit en dos lots, un que comprèn des de la capital fins a Ciudad Real, pressupostat en 56 milions per als quatre anys, i un altre des d'aquesta ciutat fins a Màlaga per 53 milions.

En un comunicat, el Ministeri va indicar que aquests treballs de manteniment "són necessaris per garantir la seguretat de les circulacions, la fiabilitat de les instal·lacions i el confort dels usuaris".

GAIREBÉ 200 MILIONS PER A MILLORES DE SEGURETAT

En paral·lel, Foment ha anunciat una inversió de 191,72 milions d'euros per comprar, també mitjançant un procés de concurs públic, instal·lacions del sistema de seguretat ASFA Digital, l'última versió dels sistemes instal·lats en les vies convencionals.

Aquesta inversió constitueix la segona fase d'implantació d'aquest sistema, més avançat respecte a l'ASFA analògic. El contracte de compra dels dispositius i la seva instal·lació s'estructura en tres lots.

contador