ep presidentfomenttreball josep sanchez llibre
El president de Foment del Treball, Josep Sánchez LlibreEUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

Foment del Treball ha presentat una denúncia davant de l'Autoritat Catalana de la Competència (Acco) contra l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) per la seva campanya 'Consum Estratègic'.

Segons fonts de la patronal consultades per Europa Press, també ha presentat una sol·licitud de mesures cautelars als jutjats mercantils, prèvia a la presentació d'una demanda per presumpta competència deslleial.

En la denúncia, recollida per Europa Press, Foment considera que l'estratègia de l'ANC a partir d'un registre públic de les empreses compromeses amb l'economia de Catalunya "és una conducta anticompetitiva prohibida perquè és contrària a la bona fe, falseja la lliure competència en el mercat i afecta l'interès públic".

L'ANC va presentar la campanya el novembre de l'any passat per fomentar el consum en empreses que responguin a uns valors "de lliure mercat, de no ingerència dels poders polítics i que respectin les decisions democràtiques dels ciutadans" de Catalunya.

La patronal considera que "la il·legalitat" de la conducta de l'ANC es manifesta per la gravetat, notorietat i importància qualitativa i quantitativa de les seves conseqüències reals i potencials per a la competència en el mercat.

contador