Posarà en contacte unes 60 empreses i entitats amb joves candidats

BARCELONA, 26 (EUROPA PRESS)

La tercera edició del Saló de l'Ocupació Juvenil que organitza Fira de Barcelona al recinte Montjuïc, destinat a joves d'entre 16 i 35 anys que volen accedir al mercat laboral, comptarà amb 200 professionals que els ajudaran a millorar el seu CV i orientar-se professionalment, ha informat en un comunicat.

Aquest certamen, que se celebrarà el 19 i 20 de març i compta amb el suport de l'Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i el departament de Joventut del consistori permetrà connectar amb 60 empreses i entitats als assistents que hagin acabat els seus estudis i comencin la seva trajectòria professional.

Els serveis d'orientació, formats per 200 professionals de diversos departaments de l'Ajuntament de Barcelona i del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), atendran els assistents de manera individual per ajudar-los a preparar visites personalitzades al saló en funció de les seves preferències i la seva formació.

A més, el Saló de l'Ocupació Juvenil torna a comptar amb una àrea específica per conèixer el món de l'emprenedoria, de la mà de Barcelona Activa, i amb un espai per assessorar joves sobre els seus drets i deures laborals.

Sota el lema 'Posa el talent a treballar', el certamen proporcionarà als visitants eines per millorar el currículum, preparar un procés de selecció i entendre en quins sectors encaixa millor el seu perfil.

CONTACTE ENTRE EMPRESES I JOVES

El saló vol afavorir el contacte entre empreses, organitzacions i institucions que aposten pel talent jove, i persones que volen accedir al món professional o estiguin pensant a redirigir la seva carrera.

Durant el saló es duran a terme tallers i xerrades de les companyies que explicaran quines són les competències més valorades a l'hora d'incorporar empleats i donaran recomanacions i consells per participar en els seus processos de selecció.

Una de les novetats serà l'espai 'Salta al món laboral' amb 10 temàtiques com el comerç, l'economia digital, l'economia verda i circular, l'esport, indústries creatives, oci i nàutica, entre d'altres, i 'Descobreix', on es faran conèixer noves professions que demanda el mercat laboral.

contador