ep logofacebook
Logo de FacebookFLICKR/MKHMARKETING/CC

MADRID, 20 (Portaltic/EP)

Tant Facebook com Instagram, companyia adquirida per la xarxa social, han sofert caigudes a escala global el dimarts 20 de novembre a partir de les 14 hores, mentre que l'aplicació de missatgeria Messenger, també propietat de Facebook, va experimentar fallades de funcionament el dilluns 19 sobre les 21 hores.

Les incidències es recullen a la pàgina web de Down Detector, el sistema de monitoratge encarregat d'identificar problemes i interrupcions en diferents serveis. Facebook i Instagram han experimentat fallades focalitzades especialment al Regne Unit, França, Bèlgica, Holanda, Alemanya i la costa aquest dels Estats Units, encara que també hi ha hagut alguns avisos provinents d'Espanya, Portugal, el Japó, Filipines, Indonèsia i el Brasil. Es van iniciar entorn de les 14 hores (horari peninsular).

La caiguda de Facebook ha superat els 4.000 avisos, amb caigudes totals de l'aplicació i dificultats per iniciar sessió com a principals problemes, mentre que més de 3.000 usuaris d'Instagram també han mostrat el seu descontentament a Down Detector en denunciar errors en el 'News Feed', l'inici de sessió i la web.

D'altra banda, Messenger va experimentar una caiguda el dilluns 19 sobre les 21 hores (horari peninsular), i que va afectar usuaris al nord-est dels Estats Units, Europa Oriental i països com el Regne Unit, França, Països Baixos, Bèlgica i Filipines. En aquest cas, els errors denunciats estaven relacionats amb problemes per connectar-se al servidor, iniciar sessió i rebre missatges.

Els problemes amb Messenger ja s'han solucionat, mentre que les fallades d'Instagram i Facebook encara afecten alguns usuaris.

contador