MADRID, 20 (EUROPA PRESS)

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, ha signat aquest dijous un conveni amb el ministre de Salut d'Andorra, Carles Álvarez-Marfany, per a la promoció de la donació de sang, obtenció, processament i subministrament de components sanguinis per a ús transfusional.

L'acord, que tindrà una durada de cinc anys renovable pels mateixos períodes, es basa en el principi de reciprocitat i en la necessitat de protegir els interessos comuns a l'àrea de la medicina transfusional de tots dos països.

L'objectiu és promocionar la donació de sang, organitzar col·lectes de sang anuals a través d'unitats mòbils al territori del Principat d'Andorra, subministrar components sanguinis per a transfusió al Ministeri de Salut andorrà i promoure el funcionament dels sistemes d'hemovigilància.

Per a això, tots dos països s'han compromès a col·laborar en l'organització de campanyes de promoció de la donació de sang al territori del Principat d'Andorra, així com en activitats d'informació a la població sobre la necessitat que té el sistema sanitari de disposar de components sanguinis i, per tant, de la importància de la donació.

Ara bé, tal com s'ha establert, es posarà especial atenció al principi de "donació voluntària i no remunerada", com així es recull en la legislació espanyola i, en particular, al que es disposa en l'acord número 26 del Consell d'Europa sobre "intercanvi de substàncies terapèutiques d'origen humà". El centre executant haurà d'informar als donants de la destinació de les donacions.

contador