ep archivo   varios camiones participan en una marcha
Juan Manuel Serrano Arce - Europa Press - Archivo

Final anticipat per a la vaga de transport. La Plataforma en Defensa del Transport ha decidit suspendre l'atur indefinit que va convocar a nivell nacional i que va començar aquest dilluns, encara que amb poc seguiment durant les dues primeres jornades.

En un comunicat, l'organització ha assenyalat que ha rebut "milers" de trucades dels seus socis al·legant "desproporcionades amenaces" per part dels carregadors amb l'objectiu que els transportistes no secundin l'atur.

“Com ja és conegut des del mateix moment que es va realitzar la convocatòria d'atur, va començar una campanya sense descans d'assetjament i enderrocament per part de carregadors, associacions del comitè nacional de transport, sindicats governamentals, alguns mitjans de comunicació i una part concreta política, per intentar desacreditar intencionadament tot el possible i allò impossible les mobilitzacions anunciades”, afirmen des de la Plataforma.

Així mateix, asseguren que “el doble joc dels contractes de treball continuat que a banda de no poder denunciar el seu incompliment en preu, els han servit als carregadors com a “arma legal” per basar-se en l'obligatorietat que els seus transportistes els han de donar servei (causa nul·la per motiu de força major en una aturada o vaga), però malgrat això han utilitzat aquesta circumstància”.

Segons explica la Plataforma, aquest dilluns a la tarda es van coordinar diferents punts d'informació a les províncies corresponents per seguir la segona jornada d'atur. Tot i això, aquest dimarts diuen haver-se “trobat amb una persecució, assetjament i coaccions inconcebibles per part de diferents autoritats, on no s'està respectant el dret a atur i la seva corresponent informació com empara la llei per part dels organitzadors”.

"Un panorama que no tenim paraules per qualificar, aquestes circumstàncies demostren el nivell de manipulació, la manca de llibertat i la maquinària destructora cap a tot allò que no combregui amb aquest sistema podrit i corrupte", sentencien des de l'organització, alhora que asseguren que en donaran més informació als propers dies.

Per la seva banda, la Confederació Espanyola de Transport de Mercaderies (CETM), que s'havia distanciat de la convocatòria de la Plataforma, agraeixen “el suport que hem rebut per part dels nostres associats” i asseguren que “continuaran treballant al si del Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC) per assolir nous acords i mesures que garanteixin el funcionament de les empreses i autònoms del transport de mercaderies per carretera”.

“Gràcies a les negociacions amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana hem assolit mesures de gran importància com la prohibició de les tasques de càrrega i descàrrega per part del conductor, la Llei de Morositat en el transport, la devolució mensual del gasoil professional, l'obligatorietat de la clàusula de revisió per la variació del preu del combustible, els ajuts directes per vehicle, la Llei de la Cadena del Transport o la rebaixa de 20 cèntims per litre del combustible que ja hem demanat que es prorogui per al sector”, expliquen.

Noticias relacionadas

contador