ep compres arxiu
Compres (arxiu)GLOBAL BLUE - Archivo

El 78% aprofitarà per avançar els de regals i compres de Nadal

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

Els catalans gastaran una mitjana de 289 euros en les promocions del Black Friday, la qual cosa suposa un 3% més del que es van gastar durant aquesta campanya el 2017 i també un 3% més respecte al que gastaran el conjunt dels espanyols.

Així s'extreu de l'edició especial de l'Observatori Cetelem sobre consum relatiu a Catalunya sobre aquest dia de compres massives, que se celebrarà el cap de setmana vinent.

Malgrat que el percentatge més gran de consumidors es troba en el rang de despesa d'entre 100 i 300 euros (46%), un 13% declara tenir intenció de gastar entre 300 i 500 euros, i un 12% entre 500 i 1.000.

Segons l'estudi, entre els consumidors catalans que faran compres durant el Black Friday, el 78% declara que seran amb motiu de regals o compres de cara al Nadal.

A més, el 50% farà les seves compres només en el canal en línia, la qual cosa suposa el mateix percentatge que el conjunt d'espanyols, mentre que el 41% optarà per fer-les a través d'Internet però també a la botiga física, i només el 9% ho farà només a la botiga, davant del 12% d'espanyols.

MODA I TECNOLOGIA

Respecte a la intenció de compra dels catalans, els productes més demandats durant aquesta data són moda (48%, quatre punts menys que el que declara el total d'espanyols); electrodomèstics, informàtica i tecnologia (42%, un punt més que la mitjana d'Espanya); dispositius mòbils (38%), i calçat i complements (33%).

Per sota, però amb percentatges també importants, es troben les joguines (33%), els productes de salut i bellesa (26%), oci (28%) i esports (22%).

contador