ep terminalcontenidorstcbportbarcelona
Terminal de contenidors de TCB al Port de BarcelonaEUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El trànsit de contenidors del Port de Barcelona ha augmentat un 2,8% fins al juliol i s'han canalitzat dos milions de TEU --equivalent a un contenidor de 20 peus--, ha informat la infraestructura en un comunicat aquest dimarts.

El creixement del trànsit de contenidors respon principalment a la bona evolució dels contenidors plens d'importació, que han augmentat un 3,7%, mentre que els contenidors plens d'exportació han disminuït un 5,8% i els de transbord han baixat un 0,4%.

Els països en els quals més creixen els intercanvis amb el Port de Barcelona són l'Aràbia Saudita (+9,2%), el Japó (+8%), els Estats Units (7,8%) i Egipte (6%).

El port ha registrat un trànsit total de 40,6 milions de tones, una xifra semblant a la que va registrar fa un any: els líquids a orri han crescut un 1,9%, sobretot per l'augment dels hidrocarburs com el gasoil (+11,9%) i el gas natural (+3,5%).

Les autopistes del mar que connecten Barcelona amb destinacions d'Itàlia i el nord d'Àfrica han transportat 247.213 Unitats de Transport Intermodal (UTI) fins al juliol, un 1,6% menys que el 2018.

Uns 2,4 milions de passatgers de ferris i creuers han arribat al port durant els primers set mesos, un 3,4% més que en el mateix període de l'any passat: els de ferris han augmentat un 6,5% i els de creuers un 2,1%.

contador