ep avio diberia
Avió d'IberiaIBERIA

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El personal de terra d'Iberia a l'Aeroport de Barcelona-El Prat iniciarà una vaga per quarta vegada aquest estiu que durarà des d'aquest dissabte fins dimarts vinent i coincidirà amb les festes de la Mercè i l'últim cap de setmana d'estiu.

La plantilla d'Iberia Airport Services al Prat és d'uns 2.700 treballadors, que s'encarreguen de la facturació, l'embarcament, la càrrega i descàrrega, l'assistència i el manteniment d'avions, i donen servei a una trentena de companyies, entre elles Vueling, British Airways i Turkish Airlines.

Els treballadors mantenen com a petició transformar 400 contractes eventuals a fixos parcials, transformar els actuals contractes fixos parcials a contractes a temps complet i reorganitzar el torn de treball per evitar línies de fins a vuit i nou dies de feina seguits, a més de demanar més dies festius perquè la plantilla pugui conciliar.

El personal de terra ja va fer aturades els dies 27 i 28 de juliol, el 24 i 25 d'agost i també els dies 30 i 31 d'agost, de manera que aquesta és la quarta vaga que duen a terme durant la temporada d'estiu.

CANCEL·LACIONS DE VUELING

Com a conseqüència, Vueling s'ha vist obligada a cancel·lar de manera anticipada alguns vols arran d'aquesta vaga, que ha estat convocada per causes alienes a l'aerolínia.

En concret, Vueling ha cancel·lat un total de 46 vols per a aquest dissabte amb destinació o sortida de l'Aeroport de Barcelona, ha informat a la seva pàgina web.

Precisament aquest dijous, Vueling va informar que es plantejava prescindir dels serveis de 'handling' d'Iberia i li requerirà legalment que, com a proveïdora, li doni compensacions econòmiques pels contratemps de les vagues del personal d'Iberia Airport Services aquest estiu.

contador