• La dada inicial havia apuntat que es mantenia constant el PIB, sense creixement
  • En termes interanuals, l'economia s'expandeix un 0,7%
Japan Japon

El Japó ha revisat a l'alça les dades de creixement econòmic del segon trimestre, en contra del consens d'analistes que anticipava que es mantinguessin constants. L'economia nipona va créixer un 0,2% entre abril i juny respecte als tres primers mesos de l'any.

Així ho ha comunicat aquesta matinada el Govern de Shinzo Abe, que havia estimat inicialment la variació trimestral del PIB en un 0,0%. Així mateix, l'Executiu ha revisat a l'alça l'estadística internual, que s'eleva des del 0,2% fins al 0,7%

El consum intern segueix sent la principal aportació al creixement, amb un 60% del PIB. Durant el segon trimestre, va avançar un 0,2%

El consum intern continua sent la principal aportació al creixement, amb un 60% del PIB. Durant el segon trimestre, va avançar un 0,2% respecte als tres primers mesos de l'any, el doble del que s'havia previst inicialment, segons recull l'agència Efe.

Per la seva banda, una altra de les potes que manté el creixement econòmic del Japó com és la inversió pública amb les mesures expansives denominades Abenomics pel primer ministre, també va contribuir a l'expansió econòmica, en créixer un 1,1%. En l'estimació prèvia la dada era del 0,9%.

contador