ep la consellera ngels chacon i antoni canete pimec
La consellera Àngels Chacón i Antoni Cañete (Pimec)GENERALITAT

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, a través d'Acció, ha impulsat el projecte Empowa per millorar l'accés de les dones emprenedores al finançament europeu en l'àmbit de la innovació, ha informat aquest dimarts en un comunicat.

El projecte està cofinançat pel programa Cosme de la Comissió Europea i està executat per Catalunya, Grècia, Itàlia, Bulgària, Lituània i la regió North Rhine-Westphalia d'Alemanya.

La titular de la Conselleria, Àngels Chacón, ho ha anunciat al I Congrés Internacional de Dona i Empresa organitzat per la patronal catalana Pimec.

"Volem augmentar la ràtio de participació de dones fundadores, conselleres delegades i directives de pimes que es presenten a l'instrument SME de la Comissió Europea, perquè actualment només un 11% dels projectes que es presenten estan liderats per dones", ha dit.

L'instrument SME del programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea atorga ajudes d'entre 50.000 euros i 2,5 milions a empreses amb projectes d'innovació amb alt potencial de creixement internacional.

Per augmentar la ràtio de participació de dones al programa, Acció organitzarà unes jornades de formació i oferirà assessorament personalitzat sobre la redacció i presentació de propostes per accedir a aquestes ajudes europees.

contador