ep logotip volkswagen
Logotip VolkswagenVOLKSWAGEN - Archivo

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

El Govern estudia viatjar a Alemanya per reunir-se amb directius de Volkswagen (VW) després d'haver rebut una petició del comitè d'empresa de Seat, han informat fonts de la Conselleria de Treball de la Generalitat a Europa Press.

L'objectiu del viatge seria recaptar informació sobre els plans de futur de la multinacional per a la fàbrica de Martorell (Barcelona) i tranquil·litzar els directius de la matriu de Seat sobre la situació política a Catalunya, segons ha publicat 'La Vanguardia'.

Fonts del Govern consultades per Europa Press han explicat que estan valorant la visita arran de la petició del comitè d'empresa de Seat de visitar la direcció de la companyia alemanya: "Estem a la disposició del comitè i de l'empresa quan ho necessitin i ara com ara tenim la petició sobre la taula".

La petició del comitè d'empresa es va produir fa un mes i mig quan el conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i el conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies, Chakir el Homrani, van visitar la fàbrica de Seat a Martorell.

Fonts del comitè han explicat a Europa Press que el motiu principal de la visita a Alemanya era abordar la situació a nivell mundial de la indústria i el futur de les plantes del grup, encara que han dit que ara guanya sentit arran de les protestes a Catalunya.

En una entrevista de Rac1, la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, ha aclarit que mantenen un contacte regular amb Volkswagen i que "no hi ha ni el més mínim indici que hi hagi cap operació d'alterar la planta de Seat" després de les protestes d'aquests últims dies.

La consellera també ha dit que la reunió que va mantenir amb la direcció de Nissan al Japó, en el marc d'una missió comercial amb el Port de Barcelona per captar inversions, ha anat bé: "De moment tot són bones notícies".

contador