ep la consellera de la presidncia y portaveu del govern meritxell budo en roda de premsa posterior
La consellera de la Presidència y portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa posterior al Consell Executiu al Palau de la Generalitat, Barcelona (España), 18 de febrero del 2020.David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 18 (EUROPA PRESS)

El Govern ha aprovat la memòria preliminar de l'avantprojecte de llei del codi de finances públiques de Catalunya, que té l'objectiu de reunir en un sol text jurídic tota la normativa en matèria de finances públiques i de gestió del pressupost.

La normativa vigent es troba dispersa en la llei de finances públiques de Catalunya, la llei de l'Estatut de l'empresa pública i totes les modificacions que s'han anat introduint sobre aquestes matèries en les diferents 'lleis d'acompanyament' dels pressupostos, ha informat la Generalitat aquest dimarts en un comunicat.

Segons el text que s'ha aprovat aquest dimarts, es reforça la seguretat jurídica perquè es disposarà d'un marc jurídic de les finances "clar i coherent" que en facilitarà i agilitzarà l'actualització.

També es vol introduir en l'avantprojecte els criteris i la sistemàtica d'avaluació de les polítiques que la Generalitat ha anat incorporat en la seva gestió de govern durant els últims anys, així com els mecanismes i mesures de lluita contra la corrupció en la gestió dels fons públics.

La memòria preliminar, que es podrà consultar durant 30 dies, proposa articular el futur codi de finances públiques de Catalunya en vuit llibres: part general; patrimoni; pressupostos; comptabilitat; tresoreria, endeutament i garanties; subvencions i ajudes; control econòmic i financer, i responsabilitat econòmica i financera.

contador