como-comparar-las-ofertas-de-luz-y-gas

El confinament a les llars per l'estat d'alarma per combatre la crisi sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus encarirà el rebut de la llum dels consumidors en fins a gairebé 26 euros per l'increment del consum elèctric a les llars.

Segons dades de Selectra, l'increment del consum elèctric a les llars durant aquest període excepcional provocarà un augment de 25,72 euros de la factura d'un habitatge de quatre persones -una parella i dos nens- i de 15,60 euros en el cas d'una llar en el qual conviuen dues persones.

Aquests increments en el rebut seran conseqüència de la la realització a la llar d'activitats que abans no hi tenien lloc de manera tan habitual, com ara el teletreball, menjar i sopar diàriament a casa, així com l'ampliació del temps d'oci. A aquest import, l'estudi de Selectra destaca que caldria sumar-li la despesa derivada de l'ús de la rentadora, el rentavaixella i la il·luminació.

En el cas concret d'una família de quatre membres, amb una potència contractada de 4,6 quilowatts (kW) i un consum anual mitjà de 3.500 kWh, la factura elèctrica mensual habitual seria d'uns 54 euros, de manera que l'increment l'elevarà fins a uns 80 euros. Pel que fa a una llar on conviuen dues persones, amb menor potència (3,5 kW) i menor consum (3.000 kWh a l'any), la factura seria d'uns 44 euros, deixant el rebut en uns 60 euros.

MESURES PER PAL·LIAR LA CRISI

Malgrat aquest increment en el rebut elèctric durant aquest període d'estat d'alarma, el Govern i les elèctriques ha adoptat diverses mesures per ajudar a superar aquest període de crisi les famílies més vulnerables.

Així, no s'efectuaran talls en els subministraments considerats essencials, com l'electricitat o el gas natural, i s'han congelat els preus del butà i el propà.

A més, les grans elèctriques -Iberdrola, Endesa, Naturgy, EDP España i Viesgo- permetran que tots els consumidors puguin reduir la seva potència elèctrica contractada durant l'estat d'alarma.

contador