l-hypothese-d-une-baisse-de-20-points-de-base-a-la-bce-se-renforce

El Banc Central Europeu (BCE) començarà a supervisar les filials de diversos gegants de la banca d'inversió mundial a partir de l'any que ve a mesura que traslladin les seves operacions significatives a la resta d'Europa abans del Brexit, segons ha informat aquest dimecres l'organisme.

En un comunicat, el BCE ha dit que, "a causa del Brexit, s'espera que quatre bancs augmentin significativament les seves activitats comercials i, per tant, van ser posats sota la supervisió directa del BCE". Aquests bancs són: UBS Europe, JP Morgan, Morgan Stanley Europe Holding i Goldman Sachs Bank Europe.

En general, el banc supervisarà 117 prestadors des de l'any que ve. En realitat el nombre se situa per sota dels 119 d'ara, ja que diversos bancs ja no compleixen amb els seus criteris de supervisió.

A més, entre aquestes entitats es troben una dotzena de grups bancaris espanyols, els mateixos que el 2019. Les entitats espanyoles directament supervisades pel BCE el 2020 seran Abanca Holding Financer, BBVA, Banc de Crèdit Social Corporatiu, Banc Sabadell, Banc Santander, Bankinter, Banco Financiero y de Ahorros (Bankia), CaixaBank, Ibercaja Banc, Kutxabank, Liberbank i Unicaja Banc.

D'aquesta manera, Alemanya torna a ser el país amb major nombre d'entitats supervisades directament pel BCE, amb 21 grups bancaris, mentre que Itàlia, igual que Espanya, comptarà amb una dotzena d'entitats, i França tindrà onze institucions sota la mirada directa de supervisor.

"Mentre que el nombre d'institucions significatives ha caigut, els bancs supervisats directament pel BCE s'estan tornant més grans i complexos a mesura que els grups bancaris consoliden o traslladen activitats del Regne Unit a la zona de l'euro", va afegir el BCE.

Noticias relacionadas

contador