ep trnsit de cereals en el port de tarragona
Trànsit de cereals en el Port de TarragonaPUERTO DE TARRAGONA

TARRAGONA, 8 (EUROPA PRESS)

El Port de Tarragona ha ampliat des del dilluns l'operativa de càrrega i descàrrega de productes agroalimentaris per ferrocarril fins a arribar als 5 trens setmanals amb destinació a Zuera (Saragossa), ha informat aquest dimecres en un comunicat.

L'operativa, que fins ara treballava amb tres trens a la setmana, passa a operar utilitzant dues composicions ferroviàries més de 15 vagons cadascuna per transportar diàriament 900 tones de mercaderia, la qual cosa es tradueix en un moviment setmanal de 4.500 tones de cereals i els seus derivats.

El servei, gestionat per l'operador ferroviari Go Transport, transporta cereals des dels magatzems de la zona portuària fins a la destinació de Zuera, on el grup Alendi disposa de diverses fàbriques de pinsos i des d'on procedeix a la distribució de la mercaderia als seus clients finals.

Els principals cereals que es mouen en aquesta operativa són blat de moro, blat i sègol, i les càrregues de cereals, procedents majoritàriament d'Àsia i Amèrica Llatina, es duran a terme de dilluns a divendres en les instal·lacions del Port de Tarragona.

Una projecció d'aquesta operativa permet estimar que aquest moviment d'agroalimentaris per ferrocarril mourà almenys 207.000 tones anuals amb el moviment de dos trens diaris (anada i tornada) versus els 70 camions (35 camions d'anada i 35 de tornada) que es necessitaven per moure les 900 tones diàries.

contador