BARCELONA, 7 (EUROPA PRESS)

CC.OO. de Catalunya ha reclamat aquest dimarts majors mesures de protecció per a sectors que pateixen precarietat laboral i que estan en contacte continu amb altres persones durant la seva jornada, com és el cas dels 'riders', les treballadores de la llar, els cuidadors, auxiliars de geriatria, treballadors de logística i personal de caixa als supermercats.

En un comunicat, el sindicat ha lamentat que treballadors d'aquests sectors estan perdent la seva feina i els que la mantenen "posen en risc la seva salut" per falta d'equips de protecció individual (EPI), protocols preventius i altres càrregues de treball.

CC.OO. ha recordat la necessitat de proveir als treballadors de mascaretes, guants, gel desinfectant, i de mantenir la distància de seguretat, evitar càrregues de treball excessives, netejar i desinfectar el lloc de treball i tenir protocols de seguretat "clars i efectius".

En el cas de les treballadores de la llar, el sindicat ha insistit en la ratificació del Conveni 189 de l'OIT, que equipararia els seus drets laborals amb els de la resta de treballadors, i ha reclamat el reconeixement de la relació laboral dels 'riders'.

També ha considerat urgent contractar personal nou en les residències de gent gran, garantir EPI al personal de supermercats, que les empreses assumeixin la seva responsabilitat quant a la desinfecció de les instal·lacions laborals i garantir que cap treballador autònom cobri una prestació inferior al salari mínim interprofessional (SMI).

contador