ep celebracion en seul durante el pasado 21 de mayo
-/YNA/dpa

El Comitè de Política Monetària del Banc de Corea del Sud ha decidit rebaixar el tipus d'interès de referència en 25 punts bàsics, des del 0,75% al mínim històric del 0,50% per l'impacte de la pandèmia de Covid-19 sobre l'economia, raó per la qual l'institut emissor sud-coreà ha revisat substancialment a la baixa la seva previsió de creixement per a 2020 des d'un 2,1% al mes de febrer a un -0,2%, que suposaria la pitjor dada anual d'evolució del PIB des de 1998.

"Després d'una forta contracció durant el primer semestre de l'any pels impactes negatius de la pandèmia de Covid-19, es preveu que l'economia nacional es recuperarà gradualment, a mesura que disminueixi lentament la caiguda del consum privat i de les exportacions de béns", ha assenyalat l'entitat, que preveu un rebot d'un 3,1% del PIB al 2021.

A les seves projeccions macroeconòmiques, el Banc de Corea ha advertit de la feblesa de l'entorn econòmic internacional, la qual cosa afectarà negativament les exportacions del país. En aquest sentit, anticipa que el PIB de la zona euro caurà al 2020 un 9,1% i que recuperarà amb prou penes un 3,5% al 2021, mentre que el dels Estats Units sofrirà una contracció del 6,7% enguany i remuntarà un 4,8& el següent.

En el cas de les principals economies asiàtiques, la institució preveu que la Xina registri al 2020 un creixement del PIB d'un 1,6% i experimenti un rebot d'un 8,8% al 2021. Per part seva, el PIB del Japó cauria un 5,2% al 2020 i creixeria un 1,9% l'any vinent.

"La informació actualment disponible suggereix que l'economia global s'ha contret significativament a causa de la limitada activitat econòmica per la pandèmia de Covid-19, encara que la inquietud als mercats financers mundials s'ha moderat considerablement i els preus de les accions als principals països han augmentat, mentre que la volatilitat dels rendiments dels bons governamentals i els tipus de canvi ha disminuït gràcies a les agressives mesures fiscals i monetàries de les principals economies i les expectatives de reobertura econòmica", explica l'entitat.

Quant a l'evolució de la inflació, el banc central de Corea del Sud anticipa que els preus pujaran un 0,3% al 2020 i un 1,1% al 2021 a conseqüència de l'impacte de la contracció de l'activitat econòmica i la forta caiguda registrada pels preus del petroli, recuperant-se a mesura que al 2021 millorin gradualment les condicions econòmiques.

Noticias relacionadas

contador