• Als EUA es coneix el PIB del quart trimestre i la confiança del consumidor de febrer
  • A Espanya es publica el dèficit per compte corrent de desembre
cbtrump

Aquest dimarts les mirades dels inversors se centren en la compareixença del president dels EUA, Donald Trump, que farà de forma conjunta davant la Càmera de Representants i el Senat. És molt probable que el dirigent doni noves pistes sobre les seves polítiques i aclareixi alguns detalls sobre els pressupostos que prepara i que s'han conegut aquest dilluns. A més, al país es coneixen diverses referències macroeconòmiques de rellevància, com els inventaris a l'engròs de gener, el PIB del quart trimestre, l'índex del preu de l'habitatge S&P/Casi-Shiller de desembre o la confiança del consumidor de febrer.

Abans de tot això, els inversors coneixeran tota una bateria de resultats empresarials a Espanya, on publiquen els seus comptes trimestrals Grifols, Abertis, OHL, BME, Técnicas Reunidas, Meliá Hotels, NH Hoteles, Acerinox, ACS, Telepizza i Acciona, entre d'altres. A més, aquest dimarts a Espanya es publica el dèficit per compte corrent de desembre.

A la resta d'Europa es publica la dada avançada de l'IPC de febrer i del PIB del quart trimestre de França, les vendes al detall de gener d'Alemanya, les vendes al detall de desembre de Grècia i el PIB de febrer de la Zona Euro.

ECONOMIA

Japó: Producció industrial gener preliminar (0:50h); Vendes al detall gener (0:50h); Peticions de construcció gener (6:00h); Inicis d'habitatges nous gener (6:00h).

Regne Unit: Índex GfK de confiança del consumidor febrer (1:01h).

França: IPC febrer preliminar (8:45h); PIB quart trimestre preliminar (8:45h); Índex de preus a la producció gener (8:45h).

Alemanya: Vendes al detall gener (8:00h).

Itàlia: IPC febrer preliminar (10:00h).

Espanya: Dèficit per compte corrent desembre (10:00h).

Grècia: Vendes al detall desembre (11:00h).

Europa: PIB febrer (11:00h).

EUA: Inventaris a l'engròs gener preliminar (14:30h); Consum i despesa personal quart trimestre (14:30h); PIB quart trimestre (14:30h); Donald Trump compareix davant del Congrés (15:00h); Índex del preu d'habitatge S&P/Casi-Shiller desembre (15:00h); Índex manufacturer de Chicago febrer (15:45h); Confiança del consumidor febrer (16:00h); Índex manufacturero de la Fed de Richmond gener (16:00h).

EMPRESES

Espanya: Merlin Properties, Grifols, Abertis, Applus Services, OHL, BME, Colonial, Ebre Foods, Técnicas Reunidas, Melia Hotels, NH Hoteles, Acerinox, ACS, Viscofan, Telepizza i Acciona, entre d'altres, presenten resultats.

EUA: Target Corporation presenta resultats.

contador