BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

CCOO i UGT de Catalunya han demanat per carta una reunió al president de la Generalitat, Quim Torra, per desbloquejar la vaga del sector públic convocada pel proper 12 de desembre.

En la missiva, consultada per Europa Press, els sindicats lamenten que el Govern va presentar una proposta "inacceptable i provocadora" durant l'última reunió de la Taula General de Negociació del passat 31 d'octubre, i que això els ha obligat a convocar la vaga del 12 de desembre.

"Les nostres organitzacions es mantenen obertes al diàleg i la negociació en el marc del compliment dels acords signats en la Taula General i la implementació de les resolucions del Parlament de Catalunya", asseguren a la carta.

Han sostingut que el seu objectiu no és un altre que la defensa dels treballadors públics, recuperar les pagues extra pendents i revertir les retallades retributives i de drets patides durant els últims anys, així com garantir la "prestació òptima dels serveis públics que la ciutadania de Catalunya mereix".

"Vist que des de la reunió de la Taula General del passat 31 d'octubre no s'ha produït cap proposta d'aproximació, creiem que és necessari apel·lar a la intervenció de la més alta autoritat del Govern", diuen els sindicats en al·lusió a Torra.

Han defensat la necessitat d'aquesta reunió per desbloquejar la situació, que "està creant un gran desencantament en el conjunt dels treballadors de l'Administració de la Generalitat".

contador