ep la secretria destat de digitalitzacio i intelligncia artificial carme artigas despres del mobile
La secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, després del Mobile Networking LunchEUROPA PRESS

Demana treballar per un "marc propici d'enteniment per al desenvolupament tecnològic"

BARCELONA, 23 (EUROPA PRESS)

La secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, ha transmès aquest diumenge el suport del Govern espanyol a Barcelona "per la seva iniciativa, pel seu esperit emprenedor, però sobretot pel seu lideratge indiscutible a ser la capital mundial de la mobilitat", en l'acte inaugural del Tech Spirit Barcelona després de la cancel·lació del Mobile World Congress (MWC).

En la seva intervenció, ha agraït al Mobile World Capital (MWC) que hagi organitzat el Mobile Networking Lunch al Mercat de la Boqueria per començar el Tech Spirit aquest diumenge, en un espai de trobada "distesa, que és una gran oportunitat per compartir experiències i coneixements sobre reptes i oportunitats de la transformació digital".

El Tech Spirit Barcelona és, segons ella, un "clar exemple del que cal per impulsar l'àmbit tecnològic: la cooperació entre els diferents agents i les administracions públiques".

Creu que aquesta cooperació "és clau per establir l'estabilitat i la confiança necessàries en el desenvolupament digital", i ha dit que tot i que l'MWC hagi hagut de ser cancel·lat, finalment s'ha fet de la necessitat virtut.

DESENVOLUPAMENT I INNOVACIÓ "NO S'ATUREN"

"L'MWC potser es pot aturar un any, però el desenvolupament tecnològic i la innovació no s'aturen", ha afirmat.

Ha destacat que aquesta setmana la Comissió Europea ha presentat uns documents estratègics en matèria digital que posen en relleu la necessitat de reflexionar sobre l'ús de les dades personals i la intel·ligència artificial, essencial "en la configuració de l'economia i la societat digitals".

També ha emplaçat les administracions i la societat a treballar per trobar un "marc propici d'enteniment per al desenvolupament tecnològic".

Artigas ha situat la visita d'aquest dilluns de la vicepresidenta i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, al Tech Spirit Barcelona com una mostra de suport del Govern central a la ciutat i a l'MWC "com a iniciativa de Barcelona".

contador