ep la vicepresidenta de asuntos economicos nadia calvino
Pool

França ha confirmat el que ja es rumorejava. Donarà suport a la candidatura de la ministra d'Economia, Nadia Calviño, a la presidència de l'Eurogrup, segons ha confirmat el ministre francès d'Economia i Finances, Bruno Le Maire, hores abans de la votació que se celebrarà aquest dijous abans de les 18,00 hores.

El dimecres, Itàlia va donar suport oficialment a la carrera de Calvino cap al lloc càrrec més alt de l'Eurogrup; Alemanya, Grècia i Espanya també recolzaran la ministra espanyola. Així mateix, segons alguns mitjans asseguren, citant fonts comunitàries, que Portugal i Finlàndia també s'inclinen per l'espanyola; a més, Malta està sospesant decantar-se per Calviño.

El ministre de finances luxemburguès, Pierre Gramegna, i el ministre de finances irlandès, Paschal Donohoe, també es postulen per a la presidència de l'Eurogrup, amb l'objectiu de succeir Mario Centeno a partir del 13 de juliol.

Des que es va crear la funció del president de l'Eurogrup el 2004, cap espanyol no ha ocupat el càrrec; ho han fet el luxemburguès Jean-Claude Juncker (2004-2013), l'holandès Jeroen Djisselbloem (2013-2015 i 2015-2018) i el portuguès Mario Centeno (2018-2020). També va optar al càrrec Luis de Guindos l'any 2015.

La reunió d'aquest dijous de l'Eurogrup tindrà lloc mitjançant videoconferència. L'agenda oficial consisteix en la presentació del pronòstic provisional d'estiu de la Comissió, la situació pressupostària i la posició fiscal a la zona de l'euro i l'elecció del president de l'Eurogrup, per votació secreta. Encara que no està previst, "sembla poc probable que no es discuteixi també el fons de Recuperació de la UE", apunten els experts de Rabobank.

Noticias relacionadas

contador