ep dolors novell josep novell ramon novell i laura biason novell de cafs novell
Dolors Novell, Josep Novell, Ramon Novell i Laura Biason Novell, de Cafès NovellCAFÈS NOVELL - Archivo

Tanca un acord amb un soci local a la Xina per guanyar més mercat

BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

Cafès Novell, amb seu a Vilafranca del Penedès (Barcelona), treballa en un pla estratègic amb l'objectiu de facturar 50 milions d'euros el 2023 i que les exportacions augmentin el seu pes del 5% actual al 30% en els propers cinc anys, apostant per nous mercats i amb el focus posat al continent asiàtic.

En una entrevista d'Europa Press, la gerent de Cafès Novell, Dolors Novell, i la directora de Màrqueting, Laura Biason, han explicat que aquest any preveuen augmentar les vendes prop d'un 7% en relació amb l'any passat, quan la facturació es va situar en els 30 milions.

La companyia, amb 60 anys de trajectòria, exporta a 24 països, els seus mercats més importants són l'Orient Mitjà i Europa (França i Anglaterra), compta amb delegacions a Itàlia, Regne Unit, Miami (Estats Units) i Hong Kong (Xina) a més d'Espanya, i està interessada a créixer al sud-est asiàtic, a països com Malàisia i Singapur.

"A la Xina hem començat a treballar amb un soci molt important. Ho desenvoluparem el 2020", segons Dolors Novell, qui ha afegit que al març de l'any vinent la companyia participarà en la FHA - Food & Beverage 2020, la fira més important d'alimentació i begudes d'Àsia i que tindrà lloc precisament a Singapur.

La FHA compta amb més de 3.500 expositors i més de 50.000 visitants professionals que procedeixen d'un centenar de països en una superfície d'uns 120.000 metres quadrats: "Volem aprofitar aquesta fira per obrir-nos a la zona d'Àsia".

A principis d'octubre, Cafès Novell va presentar la nova càpsula Residu 0, i va fer així un pas més en la seva aposta per la sostenibilitat després que el 2017 creés la primera càpsula compostable de cafè del mercat a Espanya.

La nova càpsula, desenvolupada juntament amb la companyia Basf, és totalment reciclable i és estanca --manté intacta la qualitat del cafè--, alhora que ha de dipositar-se en la fracció orgànica de residus i el seu procés de compostatge té una durada de 12 a 20 setmanes en condicions de compostatge industrial, i torna a la terra com a adob en poc temps.

L'empresa ha invertit més d'1,5 milions d'euros en aquest projecte, en el qual ha treballat durant més de quatre anys, i des que va crear l'any 2017 la primera càpsula compostable de cafè --que ara es descataloga i es substitueix per les de residu 0--, ha augmentat les seves vendes un 60%.

CRÉIXER EN 'RETAIL' AMB NOUS PRODUCTES

Actualment, el 80% de la facturació de la companyia, que també dona servei a empreses i càtering, procedeix de l'hostaleria (proveeix més de 4.000 clients), mentre que el 'retail' (canal en què va entrar principalment el 2017 coincidint amb el llançament de la seva primera càpsula compostable) té un pes del 5%: "Estem parlant amb diferents grans superfícies i tenim l'objectiu d'augmentar-ne el pes al 15%, també impulsat per la venda en línia", ha afirmat Biason.

Dins de la seva estratègia de créixer en 'retail', l'empresa familiar està treballant en el llançament del cafè que comercialitza actualment en càpsules en format gra i molt, també en envàs compostable i en paquets d'un quart de quilogram, un producte que preveu que sigui als lineals durant el primer trimestre del 2020.

L'aposta per la sostenibilitat de Cafès Novell, que ofereix cafès 100% orgànics, certificats i sostenibles, li ha servit per rebre l'encàrrec de servir el cafè a la Cimera del Clima COP25 de Madrid, que se celebra fins al 13 de desembre.

Cafès Novell, fundada el 1958 per Ramon Novell i amb una plantilla de 250 treballadors, està liderada actualment per la segona generació --Ramon, Josep i Dolors Novell--; i amb Laura Biason Novell s'ha donat entrada a la tercera generació familiar.

contador