ep seu dendesabarcelona 20190320185903
Seu d'Endesa a BarcelonaENDESA - Archivo

Confia que arribaran a un acord per sol·licitar la renovació de la llicència dins d'un termini

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

El conseller delegat d'Endesa, José Bogas, ha assegurat aquest dimecres que ni Endesa cedirà la seva part de la central d'Almaraz ni Iberdrola i Naturgy vendran la seva, però ha reconegut que van plantejar quedar-se amb les parts de les altres companyies si no els interessava seguir: "Oblidem-nos que passarà això".

Ho ha explicat durant la jornada 'Cap a un món només amb energies renovables?', celebrada a la seu de Banc Sabadell a Barcelona dins del cicle 'New Experience on Business Transformation' d'Axis Corporate i organitzada per l'Associació per al Progrés de la Direcció (APD).

Bogas, no obstant això, ha sostingut que això és el que ell creu i que no és el principal: "Crec que estem nosaltres, els operadors, descentrant el tret. Han sorgit coses que van més enllà del que s'ha signat, i amb més enllà del que s'ha signat em refereixo a què la contrapart fa un parell de dies va dir que el que s'ha signat està signat i s'ha de dur a terme".

Ha insistit que des d'Endesa volen que el que s'ha acordat es dugui a terme perquè de no ser així no complirien amb el protocol que van signar amb Enresa el 12 de març, que contempla el tancament ordenat del parc atòmic fins el 2035.

CENTRAL D'ALMARAZ

Al seu torn, Bogas ha assegurat que arribaran a un acord sobre la central d'Almaraz abans de la data final, el proper 31 de març: "Arribarem a un acord absolutament raonable i sobre la base del que és el protocol, que és el que volem".

"El soroll apareix en les coses del voltant. Oblidem-nos de les coses del voltant, el que està signat, està signat i serà el que finalment farem", ha resolt.

contador