Comerciants demanen expressar la veu en espais de participació i amb el Govern municipal

BARCELONA, 29 (EUROPA PRESS)

La regidora de Comerç i Mercats de Barcelona, Monsterrat Ballarín, ha afirmat aquest dimarts que l'Ajuntament treballa per incorporar en les estratègies d'impuls del comerç de proximitat el 'big data', l'anàlisi informacional, la geolocalizació, així com també la col·laboració entre el sector públic i privat.

"El comerç de proximitat és un referent a Catalunya i a la resta de l'Estat", ha expressat en la clausura del II Summit de Barcelona Oberta, i ha assegurat que des del Govern municipal es treballa amb la voluntat de generar confiança, en les seves paraules, en aquest sector.

El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, també ha destacat "la gran oportunitat" que representa la col·laboració públic-privada en el sector, i ha insistit que els empresaris reivindiquen poder expressar la seva veu en els espais de participació.

"Com empresaris hem de posar en valor a la ciutat", ha dit, i ha defensat que en el sector existeix una clara voluntat de no ser individualista i de no sucumbir al determinisme que el futur ja està escrit, segons ell.

Ballarín ha expressat que s'han de trobar punts de confluència entre els empresaris i les administracions per "sumar pel futur de Barcelona", ja que la col·laboració permetrà detectar les oportunitats de la ciutat.

"DIGNIFICAR" AL COMERCIANT

En aquest sentit, ha asseverat que cal dignificar la carrera professional del comerciant i aplicar la innovació a la millora dels serveis que ofereixen els establiments.

Alhora, ha assegurat que el consistori treballa per adaptar al comerç moltes de les ofertes formatives que Barcelona Activa ofereix a empreses i emprenedors.

També ha destacat que l'executiu ha impulsat rutes turístiques per impulsar el comerç de proximitat i ha creat rutes gastronòmiques i de comerços emblemàtics i singulars: "Cap d'aquestes actuacions té sentit si no passa per la implicació dels diferents actors en projectes socials i en la generació d'ocupació".

contador