• Set dels deu països menys corruptes són europeus
  • Canadà és el país americà menys corrupte
world mundo mapa

Somàlia, Sudan del Sud, Corea del Nord i Síria, són percebuts com els països més corruptes del món, d'acord amb l'últim informe anual del Portal Internacional de Transparència, que utilitza dades d'empreses i governamentals per als seus rànquings.

En una classificació que ordena als països amb una nota que va de 0 (més corrupte) fins a 100 (menys corrupte), són dues economies africanes les que es porten el dubtós honor de ser percebuts com els més corruptes del món.

En el costat oposat estan Dinamarca i Nova Zelanda, que lideren el rànquing dels països menys corruptes amb una nota de 90 durant 2016. Els segueix Finlàndia, amb una nota de 89 i Suècia i Suïssa tanquen el top 5.

Espanya es col·loca en el lloc numero 41, amb una nota de 58, empatada amb Costa Rica i Brunei. Per damunt té països com Lituània, Bostwana, Qatar o Emirats Àrabs, mentre que Portugal, el país veí es col·loca en el lloc 29.

Dels 10 primers països del rànquing, set pertanyen a Europa, dos a Àsia i un a Amèrica. Canadà és el primer país americà que apareix en el llistat, concretament en el lloc nou, amb una nota de 82 punts. Estats Units, la major economia del món se situa en el lloc 18, amb una nota de 74, mentre que la Xina, el segon gegant global es col·loca en el lloc 79, amb una nota de 40 punts.

contador