ep ipc- la inflacio va pujar tres dcimescatalunyafebrer
IPC.- La inflació va pujar tres dècimes a Catalunya al febrerJUNTA DE ANDALUCÍA - Archivo

BARCELONA, 12 (EUROPA PRESS)

L'Índex de Preus del Consum (IPC) a Catalunya va pujar dues dècimes al maig respecte a l'abril, i la taxa interanual en va descendir set, fins a l'1%, segons les dades fetes públiques aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En el conjunt d'Espanya, la inflació va augmentar un 0,2% al maig amb relació al mes anterior, i va reduir set dècimes la seva taxa interanual --fins al 0,8%--, igual que a Catalunya.

La taxa interanual de l'IPC va disminuir a totes les comunitats autònomes al maig respecte a l'abril, amb els descensos més destacats a Castella-la Manxa, Aragó i la Comunitat Foral de Navarra, que va registrar la taxa més elevada (1,3%), mentre que Melilla va obtenir la més baixa (-0,7%).

A Catalunya els preus que van pujar més van ser els de vestit i calçat, que van experimentar un repunt del 3,1%, els d'hotels, cafeteries i restaurants, amb un increment del 0,9%, i els de transport, amb un augment del 0,5%.

També van créixer els preus dels aliments i begudes no-alcohòliques, amb un augment del 0,4%, els de materials de casa, amb un repunt del 0,3%, i els preus de comunicacions, que van registrar un increment del 0,2%.

Els preus que van descendir a Catalunya van ser els de l'oci i cultura, amb una caiguda de l'1,7%, els d'habitatge, que van caure un 0,3%, i altres productes, amb un descens del 0,1%, mentre que els de medicina, begudes alcohòliques i tabac, i ensenyament no es van moure.

Per províncies, Girona i Lleida van registrar un augment més important de la inflació, amb un repunt del 0,3%, mentre que a Barcelona i Tarragona va ser del 0,2%.

Quant a la taxa interanual, Lleida és la província que va registrar un nombre més alt, amb un 1,2%, seguida de Barcelona (1%), Girona, (0,9%) i Tarragona (0,6%).

contador