ep florentino perez negaacs apareguiels papersbarcenas i diuconixer-ho
Florentino Pérez nega que ACS aparegui en els 'papers de Bárcenas' i diu no conèixer-hoEUROPA PRESS

BARCELONA, 17 (EUROPA PRESS)

El president del consell d'administració d'ACS, Florentino Pérez, ha assegurat aquest dilluns que no ha intervingut "en res" pel que fa a tot allò relacionat amb el projecte Castor, i ha defensat que poc pot ajudar a aclarir les circumstàncies per la qual es va paralitzar.

"No he intervingut gens. Poc els puc ajudar", ha subratllat en la seva compareixença en la comissió d'investigació al Parlament sobre el projecte Castor, on ha manifestat la seva sorpresa per haver de donar explicacions per aquesta qüestió.

Segons Pérez, ell és president executiu d'ACS, un grup que formen més de 1.200 empreses, que té 200.000 empleats i implantació en més de 70 països, per la qual cosa es gestiona "amb un alt grau de descentralització" i cada gestor és responsable de la seva societat.

Malgrat admetre la transcendència del projecte, ha insistit que ell no ha participat en cap gestió, i per això ha demanat als grups que no li preguntin per qüestions que desconeix.

Sí ha considerat que els sismes produïts davant de les costes de Tarragona i Vinaròs (Castelló) el setembre del 2013 van ser "una cosa molt desgraciada" i que tots estan consternats per això, ha assegurat.

Durant la comissió, ha volgut anar responent les intervencions dels diputats de seguida que aquests li formulaven preguntes i exposaven els seus arguments, per la qual cosa el president de la comissió, Ferran Civit, li ha recordat que solament podia parlar durant el seu torn de paraula.

Pérez ha acabat contestant algunes intervencions, en les quals ha ironitzat que el cas s'ha polititzat una mica: "Admetem-ho, aquest tema s'ha polititzat una miqueta"; i Civit li ha retirat i apagat el micròfon més d'una vegada considerant que interrompia els diputats quan formulaven les preguntes.

INTERVENCIONS

David Cid (comuns) ha preguntat a Pérez si ha parlat amb els diferents ministres que van portar el projecte sobre aquest tema, la qual cosa l'empresari ha negat, i ha afegit que solament ha parlat amb el ja exministre José Manuel Soria, perquè durant el seu mandat van començar a produir-se els problemes amb el Castor.

La diputada de la CUP Maria Sirvent ha admès que Pérez no és de la seva simpatia i l'ha descrit com un "emprenedor de lucre i cobdícia sense límits", a més d'acusar-lo de descaradura per assegurar que no pot aportar detalls sobre el cas, i al final de la seva intervenció l'ha regalat i signat un llibre sobre el succeït amb el Castor.

LA CAUSA DE LA COMPAREIXENÇA

Pérez ha considerat que la petició per comparèixer al Parlament pot ser sigui a causa de la seva transcendència pública que no pas a la seva possible implicació en el Castor: "Sóc una persona molt coneguda".

Sobre les crítiques que alguns diputats han dirigit cap a ell, ha sostingut que no està "acostumat" al fet que el valorin així, i ha reiterat el seu orgull per ACS i el compromís amb els seus jornalers.

contador