ep serrallonga chacon blackman colau oconnor i labuskes
Serrallonga, Chacón, Blackman, Colau, O'Connor i LabuskesEUROPA PRESS

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

La fira Integrated Systems Europe (ISE) espera que la celebració d'aquest esdeveniment mundial a Barcelona tingui un impacte econòmic anual d'al voltant de 400 milions d'euros, segons ho ha anunciat aquest dijous en roda de premsa el seu director, Mike Blackman.

Blackman ha explicat que aquesta xifra es calcula aproximadament multiplicant entre 12 i 20 vegades la facturació de la fira, i ha assenyalat que també s'han de tenir en compte els negocis que derivaran per a Barcelona i Catalunya d'aquest esdeveniment mundial especialitzat en audiovisuals i sistemes integrats, que se celebrarà per primera vegada a la capital catalana del 2 al 5 de febrer de 2021 en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

El director de la ISE ha sostingut que l'elecció de la capital catalana ha estat motivada tant per la infraestructura com pels resultats obtinguts per Fira de Barcelona, després que l'organització valorés que la seva anterior localització en Ámsterdam (Holanda) se'ls havia quedat petita i que esperés seguir creixent durant els propers anys en expositors i visitants en prop d'un 10% anual i que el sector al que representa el fes també en un 5% anual fins el 2021.

Ha apuntat també al fet que Barcelona és un centre de connexió per al desenvolupament i la innovació i que compta amb un patrimoni històric únic.

"Estem en bones mans", ha reiterat, i ha indicat que l'organització està oberta a organitzar activitats per a la ciutat, malgrat que es tracti d'un esdeveniment pensat per als negocis i que està focalitzat en els seus assistents.

Preguntat per si la ISE se solapará amb el Mobile World Congress (MWC), que se celebra a la fi del mateix mes, Blackman ha emfatitzat que creu que hi ha temps suficient perquè ambdues fires tinguin lloc.

Ha fet aquestes declaracions acompanyat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; la consellera d'empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, i el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga; així com dels directors generals d'Avixa, David Labuskes, i de Cedia, Tabatha O'Connor, empreses copropietàries de l'esdeveniment.

SUPORT INSTITUCIONAL

Colau ha celebrat la decisió de la ISE d'escollir la capital catalana per a la seva celebració i ha exposat que la ciutat ofereix actius únics per a la fira: "Barcelona és avui una de les ciutats líders a organitzar congressos".

L'alcaldessa ha emfatitzat el compromís del consistori de fer aquesta fira "més gran i millor" amb el seu acolliment a Barcelona a partir de 2021.

La consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat ha defensat que aquest esdeveniment serà positiu no solament per a Barcelona sinó també per a l'ecosistema empresarial que el Govern està impulsant en tot el territori català amb la col·laboració de les seves empreses tecnològiques, universitats i centres d'investigació i institucions.

Ha remarcat que "ja es coneix" l'impacte que té la celebració de l'MWC per a l'economia local i ha advocat per intentar replicar-ho amb la ISE, tot i que ha remarcat també la urgència d'incentivar la participació de les dones en aquestes trobades tecnològiques.

Per la seva banda, Serrallonga ha reivindicat les facilitats de les quals disposen Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) --ciutat on hi ha el recinte de Gran Via--, com la xarxa de transport públic, la proximitat amb l'Aeroport del Prat, la seguretat per als visitants i la "acreditada" experiència en l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments.

El director general de Fira de Barcelona ha raonat que la col·laboració entre institucions com la que representa amb l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, entre unes altres, explica l'arribada de la ISE: "L'esdeveniment és el resultat de la unicitat de cooperar i treballar junts".

L'edició d'aquest 2018 de la ISE va registrar un total de 80.923 participants, dels quals 22.000 assistien a l'esdeveniment per primera vegada, i va comptar amb 1.296 expositors, que van ocupar 53.000 metres quadrats repartits en 15 pavellons del recinte RAI de la capital holandesa.

contador