ep el lider delite taxi i cap visible dels acords dels taxistes catalans amb la generalitat alberto
El líder d'Elite Taxi, i cap visible dels acords dels taxistes catalans amb la Generalitat, Alberto 'Tito' Álvarez. Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

Tito Álvarez defensa fer servir "les mateixes armes" que els tradicionals grups de pressió

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

Alguns taxistes barcelonins es registraran la setmana vinent com a 'lobby' a Europa per continuar la seva lluita contra les multinacionals Uber i Cabify, i convertir-se en el "'lobby' de la classe obrera", i defensar els seus interessos a les institucions europees.

En declaracions a Europa Press, el president d'Elite Taxi Barcelona, Tito Álvarez, ha explicat que volen representar a la Unió Europea (UE) el contrari dels tradicionals grups de pressió: "Convertir-nos en 'lobby' per ser l''antilobby' dels 'lobbies'".

"Els 'lobbies' mai no ens han agradat. A partir de totes les vagues als carrers, hem vist que hem d'adaptar el nou sindicalisme i la manera com entenem que cal lluitar contra aquests poders econòmics: amb les mateixes armes que tenen ells", ha sostingut Álvarez.

El líder dels taxistes a Barcelona ha subratllat que el poder dels grups de pressió està al capital, perquè elaboren informes que els són favorables, però ha defensat que ells també ho poden fer i, a més, compten amb les protestes per fer-se escoltar: "Tenim una basa que ells mai tindran, els carrers".

Així mateix, ha indicat que la seva intenció no és únicament anar en contra d'empreses com Uber i Cabify i que volen plantejar propostes i portar projectes a la UE sobre qüestions com el taxi del futur i la mobilitat a les ciutats: "No venim només a denunciar sinó a construir".

"CONTRA EL CAPITALISME DE PLATAFORMA"

Álvarez ha remarcat que els taxistes treballen per aconseguir que Cabify i Uber estiguin regulades, objectiu que ha assenyalat que comparteixen amb col·lectius com els 'riders' --repartidors d'empreses com Glovo i Deliveroo--.

"Estem lluitant contra el capitalisme de plataforma, que ens afecta a tots. Cal aconseguir una regulació perquè qualsevol aplicació hagi de complir en fiscalitat i respecti els drets dels seus treballadors i usuaris", ha dit.

SUMAR TAXISTES D'ALTRES PAÏSOS

El seu 'lobby', que en principi es dirà 'Taxi Project' i estarà inscrit en el registre de transparència de la UE, vol agrupar associacions de taxistes de tot Europa i esperen que se sumen aviat altres d'Espanya i algunes d'Itàlia i Bèlgica, a més d'estar en contacte amb representants d'Alemanya.

"El que fem ara és posar la primera pedra", ha exposat Álvarez i ha assenyalat que, quan es vagin sumant més associacions, començaran a definir un pla per defensar els interessos dels taxistes europeus.

contador