josemanuelsoria

José Manuel Soria ha anunciat aquest divendres que renuncia a les seves funcions com a ministre d'Indústria, que deixa la seva acta de diputat al Congrés i també la presidència del PP de les Canàries per la seva implicació en els «Papers de Panamà». Qui fins ara era membre del gabinet de Mariano Rajoy ho ha comunicat al president en funcions i després ha fet arribar una nota a la premsa explicant els seus motius.

Aquí poden veure el comunicat íntegre que el Departament de Soria ha fet arribar als mitjans de comunicació:

«Arran de la successió d’errors comesos al llarg dels últims dies en relació amb les meves explicacions de les meves activitats empresarials anteriors a la meva entrada en política el 1995, que són deguts a la manca d'informació precisa sobre fets que van passar fa més de vint anys, sens perjudici que cap d’aquestes activitats empresarials hagi tingut cap relació ni vincle amb l'exercici d’aquestes responsabilitats polítiques, considerant el perjudici evident que aquesta situació està causant al Govern d'Espanya, al Partit Popular, als meus companys de militància i als votants, singularment greu en el moment polític actual, comunico que, després de conversar amb el president del Govern, li he traslladat la meva decisió irrevocable de presentar la meva renúncia expressa a les funcions que, com a ministre d'Indústria, Energia i Turisme, tinc encomanades des del 21 de desembre passat.

»També he comunicat al president del Govern la meva decisió de renunciar a la meva acta de diputat del grup parlamentari Popular.

»Finalment, he comunicat a la secretaria general del meu partit la meva renúncia a la presidència autonòmica del PP de les Canàries.

»Per tot això, comunico que a partir del dia d'avui deixo tot tipus d'activitat política.

»La política és una activitat que ha de ser exemplar en tot moment, també en la pedagogia i en les explicacions. Quan això no passa, cal assumir les responsabilitats corresponents.»

Signat:

José Manuel Soria López

contador