ep grupoeconomiacat fwd grupoeconomia np air products i sonatrach anuncien acu
[Grupoeconomiacat] Fwd: [Grupoeconomia] Np Air Products I Sonatrach Anuncien AcuEUROPA PRESS

BARCELONA, 14 (EUROPA PRESS)

El grup Air Products, del que forma part Carburos Metálicos, i Sonatrach han anunciat aquest dimecres acords d'inversió conjunta a Algèria per valor de 88 milions d'euros que significaran un increment del subministrament d'heli i la construcció de dues plantes de separació d'aire.

Els acords es desenvoluparan a través de l'empresa conjunta Helios, que es converteix així en part important de la cartera global de fonts d'heli d'Air Products, ha informat la companyia nord-americana en un comunicat.

En virtut dels acords, Sonatrach recuperarà l'heli de dues instal·lacions de Gas Natural Liquat (GNL) existents (GL1Z i GL3Z) i el subministrarà a la planta d'heli líquid d'Helios a Arzew (Algèria).

L'acord contempla que sigui Air Products qui dissenyi i construeixi les dues noves plantes de separació d'aire a Algèria, que seran propietat i estaran operades per l'empresa de propietat conjunta Helis.

Ambdues plantes produiran nitrogen, oxigen i argó, que se subministraran als mercats d'Algèria i el Magrib a través de la filial de Sonatrach, Cogiz.

Aquests últims acords formen part de la visió per al creixement 2030 de Sonatrach, que inclou un programa d'inversió per ampliar el sector energètic i la infraestructura d'Algèria.

contador