ep director dels serveis territorials dagriculturalleida ferrannoguera director general dafrucat manel simon presidentcomit de fruitallavor joan serentill ipresident dafrucat francesc torres
El director dels Serveis Territorials d'Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera; el director general d'Afrucat, Manel Simón; el president del Comitè de fruita de llavor, Joan Serentill, i el president d'Afrucat Francesc TorresEUROPA PRESS

LLEIDA, 19 (EUROPA PRESS)

La collita de poma creixerà un 11% i la de pera un 4% aquest any a Catalunya respecte al 2018, un any que va ser de poca producció, la més baixa de les cinc campanyes anteriors.

El director dels Serveis Territorials de la Conselleria d'Agricultura a Lleida, Ferran de Noguera; el director general d'Afrucat, Manel Simón, i el president del Comitè de fruita de llavor de l'associació empresarial, Joan Serentill, han presentat aquest divendres les previsions de collita catalana de fruita de llavor en roda de premsa a Lleida.

Els agricultors catalans recol·lectaran 299.690 tones de poma, i Lleida, que aglutina un 70% de la producció, obtindrà 209.860 tones, un 11% més, mentre que Girona assolirà 87.180 tones amb un increment del 12%.

Segons les dades d'Afrucat, la superfície productiva continua baixant, i aquest any ha caigut un 4,8% a Lleida, un 3,5% a Girona, un 6% a Barcelona i un 7% a Tarragona.

COLLITA DE PERA

Pel que fa a la pera, la collita catalana arribarà a 134.250 tones, un 4% més de les que els productors de Lleida obtindran, en concret 129.670, un 5% més; Girona 3.180, un 18% menys; Barcelona 530, un 1% menys i Tarragona 870, un 8% més.

Joan Serentill ha remarcat la recuperació del potencial productiu de Catalunya en pera i poma davant la possibilitat de menor producció a nivell europeu, i ha valorat positivament l'increment de plantacions de varietats autòctones com la pera Blanquilla.

Manel Simón ha assenyalat que la superfície total de pereres i pomeres a Catalunya continua baixant, amb un descens del 4% en poma i del 3% en pera en el conjunt de Catalunya per les arrencades dels darrers anys.

No obstant això, el director general d'Afrucat ha valorat positivament les plantacions de 450 noves hectàrees de pomeres a Lleida i Girona i de 250 de pereres a Lleida.

contador