ep reunio entrepresidentalassociacio agraiajoves agricultorscatalunya asaja iconselleria dagricultura ramaderia pesca i alimentacio degeneralitat
Reunió entre la presidenta de l'Associació Agraia de Joves Agricultors de Catalunya (Asaja) i la Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat.EUROPA PRESS

BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

La Conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat impulsarà un protocol d'actuació davant l'assalt a granges privades i per vetllar per la bioseguretat del sector ramader i agrícola.

La presidenta de l'Associació Agrària de Joves Agricultors de Catalunya (Asaja), Rosa Pruna, i la Consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, s'han reunit aquest dimarts per abordar accions com la del cap de setmana passat, en la qual unes 160 persones van entrar a una granja de vaques privada a Vic (Barcelona), per "denunciar la indústria làctica i l'explotació animal".

Amb això, l'administració, juntament amb la col·laboració dels Mossos d'Esquadra, posarà a disposició de cada propietari una sèrie de mesures per saber com actuar en cada ocasió i vetllar per la higiene i la salut dels recintes.

Pruna ha explicat que el sector ramader i agrícola s'ha sentit comprès per la Conselleria en saber que disposen de la seva col·laboració per denunciar i actuar contra aquestes accions que "fan mal moralment al gremi".

De la mateixa manera, la directora d'Asaja Catalunya ha insistit que, tant ella com els altres representants d'Asaja que han assistit a la reunió, "se senten agraïts per la preocupació i l'efectivitat de la Conselleria".

De moment, el departament ha explicat que s'està treballant en els paràmetres del protocol, que s'implementarà tan aviat com sigui possible.

contador