ep mejillon marisco
Mejillon, MariscoTAMORLAN - Archivo

TARRAGONA, 16 (EUROPA PRESS)

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, ha anunciat aquest dilluns que l'aplicació del nou Pla de gestió de la modalitat de pesca de marisc amb rasclet de cadenes començarà aquest dimarts.

Ho ha dit en la seva visita a Sant Carles de la Ràpita (Tarragona) amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu del Carme, on ha dit que en aquest tipus de pesca hi havia un conflicte amb la Comissió Europea per si estava ben realitzada, ha informat en un comunicat la Conselleria.

Un equip d'experts i des de la Direcció general de Pesca i Assumptes Marítims ho ha estat estudiant juntament amb el sector i científics: "Brussel·les veurà amb bons ulls que aquest tipus de pesca continuï".

Jordà també ha recordat que des d'aquest diumenge, 15 de juny, es permet seguir fent la pesca d'arts menors en el cas de la tonyina.

"Era una demanda històrica. Des de 2012 amb el pla de recuperació de la tonyina això no estava permès i ara per fi s'ha donat llum verda", ha recalcat.

contador