ep reunio daquest dimecresgeneralitat productors i empreses
Reunió d'aquest dimecres entre Generalitat, productors i empreses.GENCAT

Els viticultors mantenen la vaga malgrat la reunió amb la Conselleria d'Agricultura i empreses

BARCELONA, 22 (EUROPA PRESS)

La consellera d'Agricultura de la Generalitat, Teresa Jordà, s'ha compromès aquest dimecres amb productors i empreses elaboradores de cava a "treballar junts" per la viabilitat del sector i el seu futur, ha informat el departament en un comunicat.

S'ha celebrat una reunió a Vilafranca del Penedès (Barcelona) en la qual han participat Jordà; el director general de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi), Salvador Puig; representants d'Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC), l'Associació de Viticultors del Penedès, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, l'Institut del Cava, i les principals companyies i cellers del sector.

La Conselleria ha organitzat aquesta reunió per "propiciar el diàleg" entre les parts per acostar posicions, amb motiu de la vaga convocada pels viticultors per al dijous 5 de setembre per protestar per la baixada del preu del raïm prevista per aquesta campanya.

"Com a Departament ens preocupa i no podem ignorar l'impacte que una baixada del preu del raïm, com s'està plantejant, té en l'economia de prop de 7.000 explotacions vitivinicultores, a les cooperatives que elaboren la meitat del vi base, i per extensió els llocs de feina indirectes que genera l'activitat i la vida de les comarques productores", ha exposat.

Jordà ha defensat que la Generalitat i les diferents parts posaran tots els mitjans disponibles per evitar que es torni a repetir una situació com l'actual, i ha indicat que ha sol·licitat una reunió amb el Ministeri d'Agricultura com a "corresponsable" d'aquesta situació.

Les parts presents en la reunió han acordat tornar-se a reunir al novembre, una vegada hagi passat la vaga, i quan es disposin dades de com ha anat la collita, que haurà finalitzat.

VITICULTORS

Els viticultors han agraït el suport rebut per Jordà aquest dimecres, malgrat no "haver arribat a cap solució en ferm per a la campanya actual", i han decidit mantenir la vaga, han ressaltat UP, JARC i l'Associació de Viticultors del Penedès en un comunicat.

Les tres entitats han destacat la voluntat expressada per totes les parts presents en la reunió "per reprendre les negociacions" quan acabi la collita per evitar que es repeteixi un conflicte com l'actual.

Els productors de raïm no recolliran ni entregaran raïm als cellers durant la jornada de vaga en protesta "pels baixos preus que els cellers més grans volen pagar durant aquesta campanya".

contador