La italiana puja un 5,2% i el grup de concessions es deixa gairebé un 4%

MADRID, 8 (EUROPA PRESS)

ACS es va disparar un 7,74% en la sessió de Borsa d'aquest dijous després de confirmar que ha entaulat negociacions amb Atlantia amb la finalitat d'aconseguir una solució pactada a la 'batalla' d'Opes que lliuren per Abertis des de fa gairebé un any.

La menor exigència de finançament que un repartiment del grup Abertis suposaria para ACS i Atlantia es va traduir en guanys en Borsa per a les dues empreses i també per Hochtief, constructora alemanya a través que el grup espanyol canalitza l'operació.

Un acord per prendre conjuntament el grup espanyol d'autopistes reduiria a la meitat els imports que fins ara les dues empreses han posat sobre la taula per fer-se amb el seu control, de 16.341 milions d'euros en el cas d'Atlantia i 18.600 milions en el d'ACS.

Així, la cotització d'ACS va recollir aquesta possibilitat amb una pujada del 7,748%, i va tancar la sessió a 29,34 euros, preu no obstant això encara lluny dels màxims de gairebé 34 euros que la companyia va tocar en les últimes setmanes. Els títols de Hochtief també es van beneficiar d'una pujada del 7,34%, fins a tancar en 146,30 euros.

D'igual forma, Atlantia, que a més havia manifestat la seva intenció de millorar la seva licitació per Abertis, va pujar un 5,05% en la Borsa italiana, on va concloure a 27,05 euros per acció.

En el costat oposat, la perspectiva que les negociacions entre els oferents anul·lin una licitació de preus per la companyia va portar a Abertis a deixar-se gairebé un 4%.

En concret, el grup d'autopistes, que encadena màxims històrics en Borsa des que va esclatar la 'batalla' d'Opes, va baixar un 3,9661%, fins als 18,630 euros per acció, amb el que va perdre així la cota dels 19 euros en la qual s'havia assentat a la fi de gener i es va apropar als preus proposats en les Opes (18,76 euros per part d'ACS i 16,50 euros en el cas d'Atlantia).

Malgrat això, Abertis encara acumula una revaloració del 17,5% des de mitjan mes d'abril de 2017, quan Atlantia va reconèixer per vegada primera el seu interès per la companyia, que posteriorment va forjar en una OPA sobre la qual després ACS va llançar la seva oferta competidora.

POSSIBLE REPARTIMENT D'ABERTIS

Així, gairebé un any després que s'iniciés el procés, les dues companyies oferents han anunciat que mantenen "converses preliminars" tendents a aconseguir una solució salomònica, si bé "fins al moment no han aconseguit cap acord".

La via d'una possible pacte per a la 'batalla' pel control d'Abertis s'obre mentre el mercat espera la imminent aprovació de l'OPA d'ACS, un vistiplau que obriria el termini d'acceptació i la possibilitat de millorar les ofertes.

En virtut de les negociacions, les dues companyies podrien repartir-se la cartera de 8.600 quilòmetres d'autopistes que ACS explota a Espanya, França, Itàlia, l'Índia, el Brasil, Xile, l'Argentina i Puerto Rico.

En concret, Atlantia estaria interessada a fer-se amb les vies d'Itàlia, França i algunes de Llatinoamèrica, i ACS a quedar-se les d'Espanya, on Abertis és primer operador de vies de pagament, i la resta de les llatinoamericanes, segons informa Reuters citant fonts coneixedores de l'operació.

Segons aquestes fonts, la companyia italiana estaria disposada a retirar l'oferta i acordar amb ACS sobre com repartir els actius d'Abertis.

contador