ep paro parados empleo desempleo trabajo inem seguridad social 20200303105214
EUROPA PRESS - Archivo

El centre d'estudis del Grup Adecco preveu que el mes d'abril hi hagi una nova davallada d'afiliats a la Seguretat Social de 900.000 ocupats i que l'atur pugi en una mica més de 200.000 persones, la qual cosa suposaria superar els 3,75 milions d'aturats. Aquesta xifra implicaria un augment interanual de l'atur de 590.100 persones, és a dir, un 18,7% més.

"Les previsions anticipen per al mes d'abril una dinàmica similar a l'experimentada aquest mes de març, amb caigudes en les afiliacions a la Seguretat Social i nous increments de l'atur, en el que ja es coneix com el pitjor mes de març de la història", apunta aquest centre d'estudis.

De fet, calcula que les xifres previsiblement seran pitjors que les de març, perquè en les dades publicades avui no hi apareixen reflectits tots els contractes temporals suspesos i els treballadors que tinguin contractes en via de ser suspesos per ERTOs, més els que ja es troben inclosos en aquests processos. "L'impacte real el veurem els mesos d'abril i maig", assegura el director del centre, Javier Blasco.

D'acord amb les xifres que maneja l'Adecco Group Institute, cada mes d'inactivitat pot suposar una caiguda del 3% del Producte Interior Brut (PIB).

Noticias relacionadas

contador