ep autopista dabertis
Autopista d'AbertisABERTIS - Archivo

BARCELONA, 25 (EUROPA PRESS)

Abertis ha presentat un expedient de regulació d'ocupació (ERO) per a 175 treballadors a Catalunya i s'ha fixat de termini el 31 de març, han explicat a Europa Press fonts de la concessionària.

En concret, 125 treballadors serien de la filial Acesa, 35 d'Invicat i els 15 restants d'Aucat, i l'ERO afecta personal de peatges, de suport tècnic i administratiu i alguna ocupació puntual indirecta, segons publica el diari 'Ara' aquest dimarts.

Abertis ha justificat la mesura pel descens del pagament en metàl·lic i la consolidació tant de l'automatització dels peatges com de l'atenció del client en remot.

Els treballadors van saber-ho divendres passat i aquest dimarts es farà la primera reunió de negociació entre l'empresa i els sindicats, que volen aconseguir les mateixes indemnitzacions que es van pactar en l'ERO del desembre i que va afectar 136 treballadors.

En aquest cas es va aplicar el màxim legal, 45 dies per any treballat amb un màxim de 42 mensualitats per als qui tinguin una antiguitat prèvia al 2012, i de 33 dies per any treballat amb un màxim de 34 mensualitats per als treballadors que es van contractar posteriorment.

També es van acordar mesures complementàries, com l'aplicació de l'assegurança mèdica durant un any o un conveni especial per als treballadors acomiadats de 55 anys o més fins que facin els 63 anys.

FI DE CONCESSIONS EL 2021

La plantilla tem que hi hagi un altre ERO perquè l'estiu del 2021 s'acaba la concessió de quatre autopistes a Catalunya: el tram nord de l'AP-7 de Tarragona a la Jonquera (Girona), l'AP-2 de la barrera del Mediterrani a Saragossa, la C-32 entre Montgat i Palafolls (Barcelona) i la C-33 de Barcelona a Granollers (Barcelona).

El passat 31 de desembre es va aixecar la barrera del tram sud de l'AP-7 entre Alacant i Tarragona, així com de l'AP-4 entre Sevilla i Cadis, fet que va comportar l'ERO per a 136 treballadors.

contador