Notícies de economia

ep imagen de un edificio de viviendas

El mercat d'habitatge viu una cruïlla després de la fi de la moratòria hipotecària

Els preus de l'habitatge van moderar el seu creixement durant el segon trimestre de l'any a gairebé tots els països europeus. Va ser just el moment en què la totalitat del 'Vell Continent' es va tancar a la casa per intentar frenar l'avanç de la Covid-19. Ara, quan ja és aquí la segona onada de la pandèmia, el mercat es troba en una "cruïlla" perquè els governs estan desfent algunes mesures extraordinàries, com les moratòries hipotecàries, segons Scope Ratings.

pareja-jubilados-teleferico

Aconseguir pensions suficients, sostenibles i equitatives? Així ho farien els experts

Durant aquestes setmanes, la Comissió de Seguiment i Avaluació dels Acords del Pacte de Toledo debat sobre la necessitat d'abordar un canvi en les pensions per assegurar la sostenibilitat del sistema públic. Davant una qüestió que preocupa gran part dels ciutadans, un grup d'experts dóna una sèrie de recomanacions per aconseguir que en un futur les pensions puguin ser també suficients i equitatives.

ep presentacion del informe situacion espana del servicio de estudios de bbva presentadopor el

BBVA rebaixa l'alça del PIB el 2021 al 6% i manté la caiguda de l'11,5% enguany

BBVA Research manté la seva previsió que el PIB es contregui un 11,5% enguany, després d'una recuperació en el tercer trimestre més intensa del que es preveia, però ha empitjorat la seva previsió de creixement per al pròxim exercici, augurant un avanç del 6% (5% creixement més un 1% pels fons europeus), un punt menys que la seva última previsió de juliol per la deterioració de la situació sanitària, tant a Espanya com a la UE.