Notícies de economia

ep personas mayores centro de mayores jubilados jubilado jubilacion informatica para mayores pension

Retardar l'edat de jubilació: qui hi guanya més, el treballador o el sistema de pensions?

Govern i organismes coincideixen que els incentius per a retardar l'edat de jubilació no són suficients per animar els treballadors a optar per aquesta opció. No obstant això, aquesta idea, la de treballar més anys, es troba entre les apostes de l'Executiu per millorar la sostenibilitat del sistema, considerant-lo una mesura per a contenir la despesa i augmentar els ingressos. Quins avantatges aporta, tant per al treballador com per al sistema públic de pensions?

ep alquiler se alquila tu ciudad alquila

Cada vegada hi ha més pisos de lloguer buits, però els preus no paren de pujar

Els portals immobiliaris desborden anuncis de lloguer. En Idealista, el nombre d'habitatges en arrendament registrades a la seva plataforma ha observat un increment del 63% en comparació amb les xifres prèvies a la pandèmia de la Covid-19. No obstant això, malgrat aquest massiu augment de l'oferta, els propietaris es resisteixen a rebaixar els preus i entrar a viure en aquests pisos és més car que l'any passat.

ep la vicepresidenta tercera del gobierno y ministra de asuntos economicos y transformacion digital

Calviño preveu que el PIB creixerà més d'un 1,5% en el quart trimestre

La vicepresidenta tercera del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i per a la Transformació Digital, Nadia Calviño, preveu que l'economia espanyola creixi en el quart trimestre per sobre de l'1,5% previst per Funcas, encara que ha reconegut que el creixement no serà de la mateixa intensitat que l'estimat pel Govern per al tercer trimestre (entorn del 13%).

ep luis de guindos vicepresidente del bce

Guindos: els mercats "no descompten" el risc d'un 'Brexit' sense acord

L'evolució de la pandèmia i la segona onada que deixa rebrots a tota Europa representa el principal factor d'incertesa que pesa sobre la recuperació econòmica de l'eurozona, que no serà completa fins a finals de 2022 i en la qual predominen els "riscos a la baixa", incloent-hi que els mercats "no estan descomptant amb tota la seva intensitat" la possibilitat que hi hagi un 'Brexit' sense acord, segons ha advertit el vicepresident del Banc Central Europeu (BCE), Luis de Guindos.