Notícies de economia

ep catalunya espana archivo

Espanya trigarà dos anys a sortir de la crisi, i a Itàlia encara li costarà més, segons Berenberg

Berenberg calcula que a la majoria de països del món desenvolupat li costarà dos anys tornar als nivells de PIB previs a la crisi del coronavirus, un període de temps similar al que van necessitar Alemanya i França per superar el PIB del segon trimestre de 2008 després de la crisi financera. En aquells moments, alguns països, com Espanya, Itàlia o Regne Unit, van tenir més problemes per recuperar-se, perquè cadascun d'ells partia d'unes circumstàncies que van alentir-ne la remuntada. Ara, Berenberg espera que Espanya aconsegueixi recuperar-se en dos anys, com la resta de països. Itàlia seria l'únic que podria trobar-se amb més problemes.

ep mas1600 profesionalesexaminanieafcertificarse segunnueva ley hipotecaria

Els bancs que van vincular els crèdits ICO a les assegurances es van saltar la llei

La polèmica està servida, però la llei ho deixa clar: no es pot vincular o condicionar la concessió d'un crèdit a la contractació d'una assegurança, cosa que han fet aquests últims dies alguns bancs, que han obligat moltes empreses a contractar assegurances per concedir-los un crèdit ICO, incomplint així la prohibició que estableix la Llei de Distribució d'Assegurances. Organismes com el Banc d'Espanya o la CNMC, i les tres patronals del sector han promès més vigilància i compromís per impedir-ho.

ep fachada de la bolsa de nueva york en wall street 20200319082102

Tancament lleugerament baixista a Wall Street després d'evaporar-se un rebot superior al 3%

Wall Street ha tancat amb pèrdues suaus (Dow Jones: -0,12%; S&P 500: -0,16%; Nasdaq: -0,33%) després d'evaporar-se un rebot superior al 3% registrat en l'obertura del mercat i després dels fortíssims guanys superiors al 7% registrats pels índexs novaiorquesos aquest dilluns. Els inversors descompten que el pitjor de la crisi sanitària del coronavirus ha passat, tot i l'augment dels casos i morts per Covid-19 registrats als Estats Units. No obstant això, el senyal tècnic ofert pels índexs anticipa feblesa a curt termini.