ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez-pallete durante al junta general de
TELEFÓNICA - Archivo

L'IBEX 35 ha pujat un 0,58%, fins als 8.317 punts, i estén els guanys de les dues últimes sessions. El selectiu espanyol cotitza en màxims mensuals, amb possibilitats de buscar el seu màxim anual de principis de gener, situat als 8.440 punts. Tot això durant una jornada que, novament, estarà marcada pels resultats empresarials.

  • 11.003,40
  • 1,04%

Telefónica ha presentat les seves xifres aquest dijous. L'operadora ha guanyat 1.582 milions d'euros i ha retallat el seu dividend per 2021 a 0,30 euros per títol des dels 0,40 euros el 2020. La retallada del dividend ja havia estat anticipat per Bolsamanía i les seves accions han pujat un 0,8%.

A més, els bancs han pujat amb molta força i continuen amb la seva gran recuperació de les últimes sessions. Sabadell i BBVA han estat els més alcistes seguits de Bankinter i Santander.

Altres valors alcistes han estat Solaria, que ha tancat el finançament per a un projecte; i Inditex, que està atraient l'interès dels inversors en valors cíclics. La renovable ha liderat les alces del selectiu espanyol.

Per la seva banda, eDreams ha perdut 69.600.000 durant els nou primers mesos del seu exercici fiscal, mentre DIA ha comunicat pèrdues anuals de 363 milions.

A més, presentaran els seus comptes després del tancament de mercat altres companyies com ACS, Meliá, Ferrovial i OHL. Divendres, els publicaran Amadeus, Grifols, Acerinox i Sacyr, entre d'altres.

I diverses empreses descompten els seus resultats presentats dimecres, després del tancament de mercat. Mediaset Espanya va guanyar 178.700.000 d'euros el 2020, un 15,6% menys que el 2019. A més, Indra va perdre 65 milions durant l'exercici anterior, però va reduir el seu deute a mínims de deu anys.

Per la seva banda, Gestamp va perdre 71 milions d'euros el 2020 per l'impacte de la pandèmia en el seu negoci; i Neinor Homes va guanyar 70 milions, un 11% més, mentre NH Hotels va perdre 371 milions el 2020 pel tancament dels seus hotels causa del coronavirus. Finalment, el benefici anual de Realia es va desplomar un 95%, fins als 2,1 milions.

POWELL TRANQUIL·LITZA ELS MERCATS

Als EUA, Wall Street va tancar amb guanys de l'1% després que Jerome Powell, president de la Fed, comentés que l'economia nord-americana trigarà "tres anys" en recuperar-se de la pandèmia i assolir l'objectiu de plena ocupació i inflació sostinguda a l'entorn del 2 % que estableix el mandat del banc central. Les seves paraules van aconseguir una vegada més tranquil·litzar els inversors.

A Àsia, les jornada ha estat alcista, amb pujades destacades en totes les places de la regió; i els indexs nord-americans anticipen pujades del 0,2%.

A l'agenda econòmica, la confiança dels consumidors a Alemanya i a la zona euro es manté en terreny negatiu, segons les últimes dades publicades. Als EUA, les comandes de béns duradors han superat les previsions al febrer i les dades setmanals d'atur han estat millors del previst. A més, l'estimació final del PIB del quart trimestre s'ha revisat lleugerament a l'alça fins al 4,1%, en línia amb els pronòstics.

ALTRES MERCATS I ANÀLISI TÈCNICA

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,05%, fins als 63,25 dòlars, i continua amb el seu ral·li alcista. A més, l'euro s'aprecia un 0,50% i es canvia als 1,2225 dòlars.

D'altra banda, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza al 0,38%, mentre el bitcoin puja un 2%, fins als 50.222 dòlars; i l'unça d'or cau un 0,1%, fins als 1.796 dòlars.

Per anàlisi tècnica, el selectiu espanyol està intentant superar la resistència dels 8.260 punts. "Atents a un tancament per sobre d'aquest nivell de preus, ja que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.439 punts, màxims anuals de principis de gener. El primer nivell de suport el podríem situar als 8.000 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador