ep interior del palacio de la bolsa donde el ibex 35 ha finalizado la jornada de este lunes con una
Ricardo Rubio - Europa Press

L'IBEX ha renovat per la mínima els seus màxims anuals (+0,11%. 9.155,60 punts), tot i el to lleugerament baixista de les borses mundials. Les pujades de Telefónica, que ha marcat nous màxims anuals després de conèixer que havia posat a la venda Zeleris al costat del bon to d'Inditex, Repsol i Iberdrola, han estat suficients per contrarestar les caigudes de Sabadell, PharmaMar, IAG i Aena.

  • 10.983,70
  • -0,40%

Wall Street registra lleugeres retallades després de les fortes alces a l'altre costat de l'Atlàntic de divendres, mentre que a Àsia han predominat els números verds en un dia durant el qual s'han publicat diverses dades macro rellevants.

La producció industrial de la Xina va augmentar un 9,8% interanual a l'abril, segons les dades publicades aquest dilluns per l'Oficina Nacional d'Estadístiques del país. Aquesta xifra va estar en línia amb les expectatives dels analistes.

Les dades oficials també van mostrar que les vendes al detall a la Xina van pujar un 17,7% interanual a l'abril. No obstant això, aquesta xifra no va aconseguir les expectatives del consens d'un augment del 24,9%.

L'agenda macro no inclou dades destacades aquesta dilluns, mentre que demà, dimarts, es publica el PIB preliminar de la zona euro del primer trimestre, i dimecres, l'IPC d'abril. Aquesta setmana la inflació seguirà en el focus després de les anades i vingudes de la passada per aquesta causa. Els inversors miraran amb atenció, per tant, aquesta referència.

A nivell estratègic, els analistes de Link Securities afirmen que "esperem que durant els pròxims dies les borses s'estabilitzin i que siguin les expectatives d'una ràpida reobertura de les economies les que tornin a determinar les decisions d'inversió en aquests mercats".

AMB LA VISTA A LA RESISTÈNCIA DELS 9.300

Després de tancar divendres amb alces del 2%, els experts de Bolsamanía creuen que l'IBEX seguirà avançant a curt termini. "Sembla factible que puguem veure els 9.300 punts durant les pròximes jornades", indica César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Els analistes expliquen que l'entorn a les borses és "extremadament voluble" i que els mercats segueixen lluitant amb el dilema de si l'actual episodi d'augment de la inflació és de naturalesa transitori o un presagi d'una tendència molt més persistent en l'augment de preus.

NOVA SANGRÍA EN EL BITCOIN... GRÀCIES A ELON

El bitcoin ha tornat a enfonsar-se una altra vegada a causa d'Elon Musk, conseller delegat de Tesla. Aquest diumenge Musk va insinuar que la companyia podria vendre els bitcoins que té. Recordem que la setmana passada el bitcoin també va patir després que Musk digués que la seva companyia anava a deixar d'acceptar bitcoin per comprar els seus cotxes per com nüera de contaminant resulta produir-los.

En aquests moments, la 'critpo' es deixa un 2%, fins als 44.480 dòlars. L'ethereum, per la seva banda, baixa un 1%, fins als 3.393 dòlars.

ALTRES MERCATS

L'euro cotitza pla i es canvia a 1,2141 dòlars. El petroli avança un 1%, amb el Brent a 69,25 dòlars i el West Texas a 66,01 dòlars.

L'or avança un 1,4% (1.864 dòlars) i la plata un 2,7% (28,10 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys repunta fins a l'1,64% i la del bo espanyol a 10 anys avança fins al 0,61%.

Noticias relacionadas

contador