ep archivo - economia- iberdrola aspira a construir una superautopista electrica subterranea en el
María José López - Europa Press - Archivo

L'IBEX 35 ha aconseguit salvar la sessió i ha tancat amb avenços del 0,21%. El selectiu espanyol ha arribat a estar per sobre dels 8.300 punts, però ha perdut força i no ha aconseguit salvar aquest nivell. Els guanys s'han reduït coincidint amb l'obertura baixista de Wall Street arran de la pujada en el rendiment del deute públic, sobretot en els bons del Tresor nord-americà a 10 anys, que ha repuntat fins a l'1,4%.

El selectiu espanyol va liderar els guanys entre els grans índexs europeus gràcies a l'estirada dels valors turístics i bancaris. I aquest dimecres, els valors associats al turisme tornen a liderar les alces, però els bancs i les elèctriques no donen suport a l'índex.

  • 8.565,80
  • -0,83%

A Espanya, els inversors es mantenen pendents de multitud de resultats empresarials, com els d'Iberdrola, Endesa, Red Eléctrica, Indra i Aena, entre altres empreses.

Endesa ha guanyat 1.394 milions d'euros el 2020 i ha proposat un dividend de 2,01 euros bruts per acció amb càrrec als comptes de l'any passat.

I Red Eléctrica ha guanyat un 13,1% menys, fins als 621.200.000, a causa de provisions realitzades a Hispasat, el seu negoci de satèl·lits.

A més, Iberdrola ha presentat un benefici de 3.610 milions d'euros i preveu un dividend de 0,44 euros per 2021.

Per la seva banda, Aena ha perdut 126 milions d'euros el 2020 després d'una caiguda del 50% en els seus ingressos a causa de la pandèmia. I malgrat que no ha ofert previsions per a 2021, la notícia que els britànics han disparat les reserves de vacances a Espanya per a l'estiu beneficia el valor, a l'igual que a la resta de valors associats al turisme.

Al Continu, destaquen els forts guanys de Grenergy Renovables (+7%) després d'uns resultats que han agradat al mercat. A més, Ence també ha avançat després de publicar ahir les seves xifres, després del tancament de mercat.

Telefónica, que ha canviat l seu CEO a Espanya, presentarà les seves xifres dijous amb el focus en un possible retallada del seu dividend, al costat d'ACS, Meliá i Ferrovial. A més, divendres publicaran Amadeus, Grifols, Acerinox i Sacyr, entre d'altres.

Als EUA, Wall Street va tancar mixt, però molt lluny dels mínims intradia, sobretot en el cas de Nasdaq, que va arribar a caure més d'un 2%. Les paraules de Jerome Powell, president de la Fed, que va qualificar la futura pujada de la inflació com "transitòria", van tranquil·litzar el mercat. Tot i que la pujada de la rendibilitat dels bons ha ficat pressió baixista als indexos americans i i les borses asiàtiques han viscut una jornada baixista.

A nivell econòmic, el PIB d'Alemanya ha estat una mica millor del que s'esperava al quart trimestre, en mostrar un avanç del 0,1%, enfront de la caiguda esperada del 0,3%.

ALTRES MERCATS I ANÀLISI TÈCNICA

En altres mercats, el petroli Brent puja un 0,6%, fins als 65,78 dòlars, mentre els analistes eleven la seva previsió per al preu del cru fins als 70 dòlars per barril per 2021. A més, l'euro es deprecia un 0,13% i es canvia als 1,2133 dòlars.

D'altra banda, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza al 0,36%, mentre el bitcoin puja amb força un 5%, fins als 49.350 dòlars; i l'unça d'or puja un 0,1%, fins als 1.808 dòlars.

Per anàlisi tècnica, el selectiu espanyol està superant la resistència dels 8.260 punts. "Atents a un tancament per sobre d'aquest nivell de preus, ja que podríem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 8.439 punts, màxims anuals de principis de gener. El primer nivell de suport el podríem situar als 8.000 punts", afirma César Nuez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador