ep vista general del palacio de la bolsa a 7 de noviembre de 2021 en madrid espana el ibex 35 ha
Alberto Ortega - Europa Press

L'IBEX 35 s'ha disparat aquest dimarts (+3,14%; 7.696 punts) en què ha estat la seva millor jornada en set mesos després del bon tancament d'ahir a banda i banda de l'Atlàntic. Cal subratllar que ahir el selectiu espanyol va viure una sessió de menys a més i va acabar el dia superant resistències.

  • 10.633,90
  • 1,02%

Els experts de Bolsamanía subratllen que l'IBEX va fer ahir "la figura esperada per a un rebot" en aconseguir tancar per sobre del nivell dels 7.448 punts.

"Aquesta figura ens fa pensar en l'inici d'un rebot que es podria estendre fins al nivell dels 7.600 punts. Si els aconsegueix superar, el més normal és que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 7.800 punts", comenta César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

"L'única cosa negativa és que el volum negociat és el mínim de les últimes vuit sessions, cosa que resta fortalesa a la figura", adverteix.

Dins l'IBEX destaquen les alces en els bancs, IAG, Inditex, Sacyr i Amadeus. Al costat dels descensos, el pitjor és Acciona, seguit de prop per Enagás, que ha patit la retallada executada per Barclays. Per part seva, Grifols, que ha començat el dia pujant amb ganes després d'anunciar el nomenament d'un nou president, ha cedit posicions, arribant a posar-se a terreny negatiu, per finalment tancar la jornada amb un repunt del 0,25%.

L'RBA SORPREN

Àsia ha seguit el bon comportament de Wall Street, tot i que les borses xineses i la de Hong Kong han estat tancades per festiu. El Nikkei del Japó ha pujat a prop del 3%. S'hi ha publicat l'IPC del setembre. L'IPC subjacent nipó ha pujat fins al 2,8% i ha superat l'objectiu del Banc del Japó per quart mes consecutiu.

A més, també a Àsia, avui és notícia que l'RBA australià ha apujat els tipus d'interès menys del que s'esperava (25 punts bàsics davant dels 50 punts bàsics previstos, fins al 2,60%), cosa que ha provocat que la borsa australiana pugés amb força (+3,8%).

MISIL DE COREA DEL NORD

La tensió geopolítica pren forma avui de la mà de Corea del Nord, que ha disparat aquest dimarts un míssil balístic sobre el Japó per primera vegada en cinc anys, cosa que ha provocat l'advertiment perquè els residents es posessin a cobert i la suspensió temporal de les operacions ferroviàries al nord del Japó.

El míssil sembla haver sobrevolat i passat pel territori japonès abans de caure a l'oceà Pacífic. El govern japonès ha dit que no ha recorregut a cap mesura de defensa per destruir el míssil, que ha estat el primer a sobrevolar el Japó des del 2017.

ACORD PER ALS PRESSUPOSTOS

A Espanya, PSOE i Unides Podem han tancat un pacte per als Pressupostos del 2023. L'acord inclou una ajuda de 100 euros per fills de 0 a 3 anys per a totes les mares (fins ara només es limitava a les treballadores), així com un augment en les ajudes per desocupació.

Aquest acord es formalitzarà avui dimarts en una reunió entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i la vicepresidenta segona, Yolanda Díaz, a les 09.00 hores al complex presidencial. Posteriorment, l'avantprojecte de Llei de Pressupostos Generals serà sotmès a Consell de Ministres per aprovar-lo.

També al nostre país, avui s'han publicat les dades d'atur del setembre, amb una pujada de 17.679 persones davant el final de la campanya d'estiu.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 0,9966 dòlars (+1,45%). El petroli continua fort (+3%) en espera que l'OPEP+ es pronunciï demà sobre una retallada de producció. El Brent reconquereix els 90 dòlars (91,88 dòlars) i el WTI se situa als 86,52 dòlars.

L'or puja un 2,06% (1.737 dòlars) i la plata avança un 3,21% (21,65 dòlars).

El bitcoin suma un 3% (20.110 dòlars) i l'ethereum, un 2,95% (1.354 dòlars).

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa al 3,613%.

Noticias relacionadas

contador